Presedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat, intr-un interviu acordat News.ro, ca partidul sta "prost" cu banii de campanie, unul dintre motive fiind faptul ca Autoritatea Electorala Permanenta nu a returnat inca banii cheltuiti la alegerile locale, probabil din lipsa de experienta privind aplicarea noii legislatii privind finantarea partidelor.

Alina GorghiuFoto: Agerpres

Intrebata cum sta PNL din punct de vedere financiar pentru campania de la alegerile parlamentare, Alina Gorghiu a raspuns: "Prost".

Ea a apreciat ca returnarea catre partide a banilor cheltuiti anterior se face cu dificultate, in conditiile in care cheltuielile partidelor se fac dupa noi reguli.

"E destul de prost ca s-au miscat lucrurile greu si probabil ca lucrul acesta se intampla din pricina legislatiei noi, lipsa de experienta in materie de control pe campania electorala, insa este si o parte buna. A doua oara invatam mai repede si probabil se vor misca mult mai eficace organismele acestea care evalueaza cum s-au cheltuit banii in campanie. Evident ca bugetul este unul important pentru ca partidele politice nu isi fac campanie cu aer, isi fac campanie cu bani. Ce este esential, pe aceasta legislatie si, in general, intr-o campanie electorala, este sa iti faci campanie cu bani legal obtinuti, ceea ce se si intampla in PNL", a declarat Gorghiu.

Presedintele PNL a precizat ca partidul are o campanie descentralizata in care fiecare filiala isi face singura bugetul de campanie. "Campania este descentralizata, fiecare organizatie judeteana isi stabileste un buget. La nivel national, da, au fost donatii, sponsorizari facute si probabil ca vor fi in continuare. Sper sa se gandeasca oamenii si la noi, pentru ca repet, o campanie este costisitoare, nu foarte costisitoare sau nu ca inainte, pentru ca legea iti impune un plafon pe care il poti recupera ulterior din partea statului, insa, da, sunt rigori si de natura financiara", a mai spus Gorghiu.