Victor Ponta a postat vineri pe pagina sa de Facebook un video filmat la Masa Tacerii, unde presedintele Klaus Iohannis s-a fotografiat in urma cu doua saptamani in timp ce statea pe unul dintre scaune, filmulet pe care fostul premier l-a intitulat "Mesaj de la Targu Jiu pt Dl Iohannis!!!" si in care ii trasmite sefului statului ca "pe Masa Tacerii nu se mananca salam sasesc, Poarta Sarutului nu se inchide si pe Coloana Infinita (sic!) nu se atarna rufe la uscat".

Victor PontaFoto: Facebook/ Victor Ponta

"Domnule presedinte Iohannis, ma aflu la cea mai noua atractie turistica din Targu Jiu, scaunul pe care dumneavoastra ati stat. Si vreau sa va rog sa invatati, sa intelegeti ca pe Masa Tacerii nu se mananca nici macar salam sasesc, Poarta Sarutului nu se inchide si pe Coloana Infinita (sic!) nu se atarna rufe la uscat. Daca o sa invatati mai mult despre Romania, sunt convins ca o sa ne respectati mai mult. In calitate de cetatean si de deputat de Gorj, va multumesc pentru reclama pe care ati facut-o, dar as vrea sa ne respectati mai mult", spune Victor Ponta in filmulet, tinand in mana un salam sasesc si un stergar traditional.

In urma cu doua saptamani, presedintele Klaus Iohannis s-a fotografiat la Masa Tacerii, celebra lucrare a lui Constantin Brancusi, in timp ce statea pe unul dintre scaune, desi in apropiere exista un mesaj prin care turistii sunt rugati sa evite contactul cu operele.

Masa Tacerii, Coloana Infinitului si Poarta Sarutului fac parte din Ansamblul Monumental din Targu Jiu al sculptorului roman Constantin Brancusi.