Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, marti, la Antena3, ca partidul sau nu are nicio finantare de la omul de afaceri George Soros, potrivit Agerpres.

"Noi nu avem nicio finantare de la Soros. Nu avem. Nici nu avem foarte multe finantari, avem doar cotizatiile si donatiile membrilor si, in limita acestor sume, ne desfasuram activitatea. Mai avea sa spuna ca suntem tehnocrati, aia chiar ca m-ar fi suparat. Noi ca partid nu avem nicio finantare de la Soros, absolut niciuna. Asta este tip de campanie electorala. Nu trebuie sa dovedeasca nimic, doar sa spuna, asa cum auzeam si USR-ul care tipa ca PSD-ul ii contesta in toate judetele. Am cerut si eu, dupa ce am vazut aceasta informatie, zic or fi innebunit toti presedintii de organizatii judetene, inseamna ca nu mai am niciun fel de autoritate, ma izoleaza colegii, ca si informare. Au venit imediat, in 20 de minute, din toate judetele, nimeni n-a atacat pe nimeni, dimpotriva. (...) Am avut contestatii si aici si la BEC asta-i viata. E pacat sa se mearga asa cu minciuni, cu afirmatii fara acoperire. Asta-i chiar gogonata (PSD cu Soros - n.r.)", a afirmat Dragnea, la Antena 3.

Premierul Dacian Ciolos a declarat marti, referitor la acuzatiile potrivit carora Guvernul ar fi controlat de omul de afaceri George Soros, ca nu prea are "energie si timp" ca sa combata "astfel de prostii".

Potrivit lui Ciolos, Soros a finantat si organizatii neguvernamentale apropiate de PSD si de alte partide.

"Soros, din cate stiu si eu, din spatiul public, e o persoana care si-a facut averea inclusiv din speculatii pe bursa sau speculatii financiare, care a finantat anumite organizatii neguvernamentale in mai multe tari din Europa de Est si inclusiv organizatii neguvernamentale (...) care lucreaza cu PSD sau apropiate de PSD sau (...) de alte partide", a declarat premierul la Adevarul live.