Presedintele Uniunii Salvati Romania, Nicusor Dan, a anuntat ca au fost depuse 24 de contestatii, in 19 judete, la listele de candidati ale USR, iar trei dintre acestea au fost respinse, urmand ca in privinta celorlalte decizia sa fie pronuntata luni, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Toate listele de candidati ale Uniunii Salvati Romania au fost admise de birourile electorale judetene, in toate judetele (exceptie: Harghita Senat). Au inceput sa curga contestatiile. Sunt 24 pana acum, in 19 judete, si continua sa vina. Trei au fost respinse ieri si azi, celelalte se judeca maine la diferite ore la tribunalele din judete. Contestatiile sunt identice cu cele opt pe care PSD-ul le-a depus saptamana asta pe listele din diaspora, pe fuziune si pe listele de semnaturi. E o incercare nedemocratica a PSD de a bloca participarea USR in alegeri, similara cu incercarea din 2014 de a bloca votul romanilor din diaspora. Sunt cu echipa de juristi, pregatim concluzii pentru toate contestatiile de maine. Ne vom lupta pana la sfarsit pentru a putea candida cu liste in toate judetele", a scris el, pe Facebook.

Nicusor Dan a vorbit, miercuri, intr-o conferinta de presa, despre o "incercare deliberata a PSD de a bloca accesul USR in alegerile parlamentare din decembrie", mentionand ca, in contextul unei legislatii contradictorii, se teme ca este posibil ca o parte dintre reprezentantii formatiunii sa nu poata candida.

"Avem informatii de la colegii nostri din tara ca pe listele de candidaturi pe care le depunem azi in toate cele 42 de judete vom avea in fiecare judet mai multe contestatii din nou din partea PSD. Deci, vor fi de ordinul 100-200 de contestatii impotriva candidatilor USR la alegerile parlamentare. Toate aceste fapte denota, asa cum am spus la inceput, o tentativa deliberata a PSD de a bloca un partid - USR - pentru participarea la alegeri", a precizat liderul USR.

Nicusor Dan a precizat ca, dupa strangerea a 7.500 de semnaturi de la romanii din diaspora, au existat trei contestatii din partea PSD vizand invalidarea acestor semnaturi. El a adaugat ca au mai existat trei contestatii din partea PSD cu privire la cele 350.000 de semnaturi stranse de la romanii din tara, la protocolul de fuziune intre USR si USB, precum si la semnul electoral depus la Biroul Electoral Central.