Rezultatul alegerilor parlamentare din 9 decembrie a fost publicat vineri in Monitorul Oficial, informeaza Agerpres. Presedintele Traian Basescu a declarat vineri, la Bruxelles, ca va convoca parlamentul imediat dupa publicarea in MO a rezultatelor si se va gandi "in avion" spre Bucuresti daca data va fi 19 decembrie.

"Imediat ce se publica rezultatul alegerilor, convoc parlamentul, iar convocarea trebuie sa tina cont de un element esential: nu pot suprapune functionarea a doua parlamente. Actualul parlament isi termina mandatul pe 19. In avion o sa ma gandesc daca voi convoca pentru 19 la ora 13... Vreau sa fie cat mai apropiat, pentru ca institutiile sa poata fi rapid puse se picioare," a spus Basescu.

Administratia Prezidentiala a informat, marti, ca presedintele Traian Basescu va convoca Parlamentul Romaniei si va anunta programul de consultari pentru desemnarea prim-ministrului care sa formeze viitorul guvern, imediat dupa publicarea in Monitorul Oficial a rezultatului alegerilor.

Uniunea Social Liberala a obtinut cele mai multe voturi la alegerile parlamentare de duminica trecuta, dupa numararea totala a voturilor, conform datelor furnizate de Biroul Electoral Central.

La Camera Deputatilor USL a obtinut 58,63% dintre voturi, ARD - 16,50%, PP-DD - 13,99%, UDMR - 5,13%.

La Senat USL a obtinut 60,10%, ARD - 16,70% , PP-DD - 14,65%, UDMR - 5,23%.

Prezenta la urne a fost de 41,76%.