Premierul Victor Ponta a declarat, duminica seara, la Targu Jiu ca le multumeste locuitorilor din judetul Gorj care au iesit in numar record la vot, iar peste doua treimi dintre ei i-au acordat votul pentru un nou mandat. "Ma bucur ca de maine Targu-Jiul revine la normal. Circul pleaca, Targu-Jiul ramane", a declarat Ponta. Dan Diaconescu nu-si accepta insa infrangerea si spune ca el este adevaratul castigator cu 53,7% din voturi fata de Ponta care ar avea doar 39,7%.

"Multumesc romanilor care au participat la vot, in mod special celor care au avut incredere in USL si au votat cu gandul la viitor, si nu la trecut. Vreau sa explic de ce sunt aici la Targu Jiu: pentru ca vreau sa le multumesc colegilor de aici si oamenilor din Targu Jiu, care au iesit in numar record la vot, iar peste doua treimi dintre ei m-au votat pentru un nou mandat si au demonstrat ca demagogia si minciuna nu aduc rezultate si ca pot alege cu mintea si cu inima. Multumesc celor care m-au sustinut in mod direct", a declarat Victor Ponta, duminica seara, dupa anuntarea exit-poll-urilor, care arata ca USL a castigat alegerile parlamentare.

El a facut aceste declaratii la Targu Jiu, unde a candidat pentru al treilea mandat de deputat, avandu-l contracandidat pe Dan Diaconescu.

Ponta i-a multumit si liderului PNL, Crin Antonescu, despre care a spus ca este "viitorul presedinte al Senatului si viitorul presedinte al Romaniei", precum si lui Liviu Dragnea si Daniel Constantin, "viitorii deputati".