Sistemul numaratorii paralele a voturilor din 9 decembrie mai functioneaza, a declarat duminica secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

"Ala care spune Videanu ca e ilegal? Da, functioneaza, eu sper ca, dupa ce se termina numaratoarea voturilor, toti reprezentantii partidelor, normal, vor lua copii dupa procesele verbale si vor raporta fiecare la partidul lui rezultatele alegerilor si fiecare transmite la centru cum crede de cuviinta: unii transmit telefonic, altii prin sms-uri, altii prin mail, altii, daca vor, prin porumbei calatori, nu conteaza mijloacele de transmitere", a afirmat Dragnea, la sediul central al USL.

El si-a exprimat speranta ca, dupa ce se va termina numaratoarea paralela, toti colegii din sectiile de votare sa se tina de aceasta obligatie. "Si sa nu mearga la bautura, Doamne fereste!", a adaugat el.

"Nu stiu daca o sa primim rezultate din suta la suta sectii. (...) Bucuria e mare. Eu le-am cerut tuturor sa se bucure dupa asta daca se poate. Nu, am glumit", a mai spus Liviu Dragnea.

Seful de campaniei al ARD, Adriean Videanu a cerut duminica Parchetului General sa se autosesizeze daca USL face numarare paralela a voturilor pentru ca, sustine aceasta, este ilegal.

"Conform exit-poll-ului, si as vrea sa fac aceasta corectie a numararii paralele, daca USL face numarare paralela o face ilegal, pentru ca inseamna ca ei contacteaza reprezentanti in sectiile de vot sau presedintii sectiilor de vot, motiv pentru care solicitam Parchetului General sa se autosesizeze pentru ca, daca in timpul desfasurarii procesului de votare se face numarare paralela, ea este ilegala. (...) Ceea ce noi facem este un exit-poll cu institutiile specializate...", a spus Videanu.