Liderii principalelor partide politice vor vota duminica la scrutinul parlamentar in colegiile din judetele in care candideaza. Copresedintii Uniunii Social Liberale candideaza in zona Munteniei, in judetele Gorj, Teleorman si Arges, si au anuntat ca isi vor exprima votul in colegii, potrivit Agerpres.

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, este asteptat sa voteze la Universitatea Brancusi din Targu Jiu la ora 10:00, presedintele PNL si presedinte al Senatului, Crin Antonescu, voteaza la Liceul Agricol din Alexandria tot la ora 10:00, in timp ce presedintele PC, Daniel Constantin, voteaza la Scoala nr. 1 din Pitesti la ora 9:30.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, voteaza la Scoala generala din localitatea Podari in judetul Dolj la ora 8:00.

Liderii Aliantei Romania Dreapta (ARD) candideaza in zona Transilvaniei in judetele Timis si Arad, cu exceptia presedintelui PNTCD, care candideaza in judetul Valcea.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a anuntat ca voteaza la Sectia nr. 296 din orasul Sannicolau Mare in judetul Timis la ora 10:00, presedintele partidului Forta Civica, Mihai-Razvan Ungureanu, voteaza la Sala Polivalenta din municipiul Arad la ora 12:30, iar presedintele partidului Noua Republica, Mihail Neamtu, voteaza la Sectia nr. 325 din municipiul Arad la ora 9:40. Presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, va vota la Scoala generala nr. 10 din Ramnicu Valcea la ora 9:00.

Din partea Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR), presedintele Kelemen Hunor voteaza in comuna Carta din judetul Harghita la ora 11:00.

Liderii Partidului Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD), presedintele Simona Man si fondatorul Dan Diaconescu, candideaza in judetele Arad si Gorj si sunt asteptati sa voteze in colegii.