Campania electorala a fost marcata de incidente in ultimele doua zile. Printre cele mai grave: sotul fostului ministru al Muncii Claudia Boghicevici (PDL), Catalin Boghicevici, este internat la Spitalul Judetean Arad, sustinand ca ar fi fost batut pe strada, noaptea trecuta, de catre echipa de campanie a USL. Vineri, in ultima zi a campaniei electorale, in Arad au fost distribuite materiale electorale false care anuntau retragerea din cursa electorala a lui Mihai-Razvan Ungureanu, candidatul ARD pentru postul de senator de Arad. Campania neagra a fost completata de mash-uri mincinoase, fluturasi electorali distribuiti in numele adversarilor politici si mesaje defaimatoare.

  • MRU si falsa retragere din cursa

In materialele electorale false distribuite vineri in Arad, care anuntau retragerea lui MRU, li se cerea alegatorilor sa ignore numele acestuia pe buletinele de vot, in conditiile in care presupusa retragere s-ar fi facut prea tarziu pentru ca acestea sa fie modificate.

Presedintele Partidului Forta Civica si co-liderul Aliantei Romania Dreapta, Mihai Razvan Ungureanu, a catalogat documentul drept "o minciuna sfruntata", precizand ca nu se retrage din politica: "Nu ma retrag din politica, stimati domni, obisnuiti-va cu acest gand! Va multumesc pentru aceasta campanie mizerabila, dar romanii merita altceva. Merita o alta politica, de care, in mod evident, nu sunteti capabili. Cu ajutorul acestei campanii mincinoase, romanii pot vedea cum sunteti de fapt: josnici", a declarat fostul premier.

  • Sotul Claudiei Boghicevici (PDL Arad), la spital dupa ce ar fi fost batut pe strada

Sotul fostului ministru al Muncii Claudia Boghicevici, Catalin Boghicevici, este internat la Spitalul Judetean Arad, el acuzand ca a fost batut pe strada, in noaptea de vineri spre sambata, de un barbat din echipa de campanie a USL, iar de fata ar fi fost senatorul PNL Ovidiu Marian, care neaga insa, sustinand ca Boghicevici era baut si ar fi cazut intr-un sant.

"Catalin Boghicevici a fost agresat si batut cu brutalitate de catre membri ai unei echipe de campanie USL, condusa de Ovidiu Marian, pentru ca a sarit in ajutorul altor doi membri ai echipei de campanie ARD, care erau, la randul lor, agresati de catre echipa USL. Cu toate ca il cunoastea personal pe sotul fostei sale colege, Ovidiu Marian nu a facut nimic pentru a opri agresiunea", se arata intr-un comunicat remis sambata de ARD Arad.

In comunicat este citat si fostul ministru PDL Claudia Boghicevici, care candideaza pentru al doilea mandat de deputat din partea ARD: "Sunt extrem de socata, sunt aici langa sotul meu si nu stiu ce ii voi spune fetitei mele. Nu il inteleg pe Ovidiu Marian. Omul asta a fost colegul nostru. A stat cu noi la masa, in familia mea. Nu vreau decat ca sotul meu sa se faca bine. De Ovidiu Marian se vor ocupa justitia si Dumnezeu". Claudia Boghicevici a declarat, pentru Mediafax, ca sotul ei are contuzii, traumatisme si hematoame, fiind internat la Spitalul Judetean Arad: Il dor coastele, umarul, nu-si poate misca un picior si are un ochi umflat. Asteptam rezultatele radiografiilor", a spus deputatul. Referitor la altecatie, Boghicevici a spus ca sotul sau se indrepta spre casa dupa miezul noptii, in urma unor actiuni electorale, iar pe drum a vazut un grup de tineri care se certau, intre care se aflau si doi tineri de la ARD: "A oprit pentru a vedea care este situatia si atunci a fost batut", sustine Boghicevici.

Senatorul Ovidiu Marian neaga, insa, sustinand ca Boghicevici era baut si ca el este cel care a agresat doua tinere din echipa de campanie a USL: "Sotul doamnei Boghicevici era beat, mirosea de la distanta a alcool si striga . El a fost cel care a agresat niste tinere din echipa mea, care distribuiau materiale electorale. In echipa mea erau si vreo trei baieti, dar tineri, deloc agresivi. Nu a fost nicio bataie, domnul Boghicevici a cazut intr-un sant si probabil ca atunci s-a ranit", a afirmat senatorul Marian.

Politistii aradeni au primit o sesizare din partea lui Catalin Boghicevici. "S-a inregistrat sesizarea cu autor necunoscut, pentru ca reclamantul a declarat ca agresorul este o persoana necunoscuta. Sunt audiati martorii pentru stablirea faptelor, urmand sa fie identificat si presupusul agresor", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Arad, Camelia Tuduce.

  • Timisoara: Mash mincinos al unui candidat ARD

La Timisoara, candidatul ARD pentru Camera Deputatilor, Alain Rus, a dispus miercuri, in ajunul sarbatorii de Mos Nicolae, montarea unui mash urias pe Calea Sagului, pe care scria "De Mos Nicolae, Robu Alin sustine Alain Rus", insa prenumele Alin era scris cu litere foarte mici, potrivit Ora de Timis. Astfel, trecatorii puteau fi pacaliti ca primarul USL al orasului, Nicolae Robu, l-ar sustine pe candidatul ARD.

Biroul Electoral Judetean Timis a judecat joi reclamatia depusa de USL impotriva mash-ului candidatului PD-L Alain Rus, din care reiesea, printr-un joc de dimensiune a literelor, ca primarul Nicolae Robu l-ar sustine, si a decis ca mash-ul mincinos sa fie coborat de pe cladirea pe care fusese amplasat, scrie PressAlert.ro.

  • Constanta: Final de campanie cu mesaje xenofobe

Si la Constanta, candidatul PPDD la Senat Maria Stavrositu (ex-PDL) il acuza pe contracandidatul sau de la ARD, Christian Gigi Chiru (presedintele PDL Constanta) ca ar fi distribuit mesaje electorale defaimatoare la adresa ei, inclusiv dupa ce campania electorala s-a incheiat oficial. Maria Stavrositu sustine ca adversarii politici ar fi distribuit scrisori ce contin mesaje cu tenta xenofoba, ce indeamna la ura etnica, in cutiile postale ale constantenilor, pe care i l-eau atribuit ei.

Candidatul PPDD a declarat, pentru Hotnews.ro, ca a depus plangere la Politie si la Biroul Electroral Judetean: "Este o diversiune si o mizerie", spune Maria Stavrositu.

  • Braila: Campanie prelungita cu mesaje denigratoare

Si la Braila, candidatii PPDD sustin ca campania electorala a continuat si dupa ce trebuia sa se incheie oficial, cu mesaje denigratoare la adresa lor, potrivit Obiectiv Vocea Brailei: "Dupa ce s-a terminat campania electorala, la blocul unde locuiesc parintii mei au aparut afise lipite cu o substanta adeziva foarte greu de curatat. Afisele erau puse pe geamurile usilor de la intrare, ostentativ. Evident ca nici eu, nici altcineva din staff-ul meu de campanie, nu avem nimic comun cu aceasta josnicie, care a murdarit usile si geamurile oamenilor. Ii rog pe cei care s-au enervat vazand aceasta mizerie sa se uite atent si sa constate ca afisele lipite asta-noapte nu seamana deloc cu cele pe care le-am folosit in campanie. Iar resursele materiale limitate pe care le-am avut nu mi-ar fi permis sa tiparesc in noaptea trecuta altele noi. In al doilea rand, va rog sa va puneti intrebarea: de ce au fost lipite numai pe blocul unde locuiesc parintii mei si pe cel de alaturi, si nu pe toate blocurile din cartier?", a aratat Sorin Ovidiu Balan, presedintele PPDD Braila, intr-un comunicat.

PPDD-istii braileni mai sustin ca, dupa incheierea campaniei electorale, in oras au continuat sa circule si fluturasi electorali cu mesaje denigratoare la adresa candidatilor taberei lor. Mai exact, potrivit acestora, materialele electorale il aveau in vizor pe Mihai Danut, candidatul PPDD in Colegiul 2 Senat, anuntand ca acesta si-ar fi pierdut sprijinul de la Centru. Pentru a lamuri situatia, PPDD-istii au facut publica opinia lui Dan Diaconescu, care si-a afirmat "sprijinul ferm fata de toti candidatii nostri din Braila".