Reprezentantii ARD Arad reclama ca un tanar din echipa de campanie a Aliantei a fost batut, in noaptea de luni spre marti, cu un baston, de catre membrii unei echipe USL, victima primind ingrijiri medicale la spital si depunand o reclamatie la Politie, relateaza Mediafax.

Purtatorul de cuvant al ARD Arad, Gheorghe Falca (PDL), a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca "un grup de tineri din echipa de campanie a Aliantei Romania Dreapta a fost asteptat si atacat in zona Podgoria (centrul municipiului Arad - n.r.) de un grup de peste 15 persoane din echipa de campanie a Uniunii Socialiste".

"Reprezentantii Uniunii Socialiste din Arad au demonstrat inca o data ca modalitatea lor de exprimare este prin agresivitate si violenta, uneori duse la extrem. Mentionam ca tinerii reprezentanti ai ARD se aflau in miscare si nici macar nu lipeau afise, ci intentionau sa transporte materiale electorale la sediul de campanie din Micalaca. Printre uselistii care au atacat grupul ARD s-a aflat si Ilie Chesa, vicepresedinte al USL Arad", a declarat Falca.

Conform sursei citate, in urma altercatiei dintre cele doua grupuri, un tanar din echipa ARD, Paul Vasiliniuc, a fost lovit cu un baston telescopic pana a cazut, fiind apoi perchezitionat si talharit.

"A fost clar o lovitura premeditata. Agresorii au iesit brusc in fata noastra din cateva masini si ne-au atacat fara sa ne intrebe nimic. Eu am fost lovit cu un baston telescopic, am cazut pe jos, ridicat, perchezitionat si dupa interventia organelor de ordine am constatat ca nu mai am nici bani asupra mea. E vorba despre circa 170 de lei", a declarat Paul Vasiliniuc.

Tanarul a primit ingrijiri la Spitalul judetean, iar marti a solicitat ceritificat medico-legal si a depus plangere la Politie.

Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al USL Arad, Flavius Ghender, afirma ca un grup de tineri sustinatori ai Uniunii "au fost implicati intr-o altercatie dupa ce au sunat la 112 pentru a reclama afisaj ilegal".

"Grupul a observat ca se lipeau afise in locuri necorespunzatoare, anuntand Politia, iar de aici a pornit o altercatie", a declarat Ghender, care a afirmat ca vicepresedintele Ilie Chesa a ajuns la fata locului dupa incident.

Potrivit Biroului de Presa al Politiei Arad, incidentul fusese semnalat la 112 in jurul orei 02.00, iar o echipa a intervenit in scurt timp la fata locului.

"Echipajul de Politie a constatat ca este vorba despre un conflict spontan iscat intre doua grupuri de tineri. Unul din acestia a declarat ca a fost lovit peste fata, de catre un altul, cu un baston telescopic. Politistii au identificat agresorul si au intocmit pe numele acestuia actele premergatoare savarsirii infractiunii de loviri si alte violente", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei judetene, Camelia Tuduce.