Presedintele PDL Bistrita-Nasaud, deputatul Ioan Oltean, afirma ca un rezultat de 23% pentru ARD la alegerile generale ar fi "totalmente insuficient" si ar plasa Alianta "in afara posibilitatii de guvernare", el declarandu-se insa convins ca ARD nu va obtine sub 27%, relateaza Mediafax.

Ioan Oltean a comentat, vineri, intr-o conferinta de presa, sondajul de opinie potrivit caruia la alegerile generale USL este cotat cu 48% si ARD cu 23%.

"Noi apreciem ca ARD este inca la un nivel sub posibilitatile si angajamentul nostru fata de electorat. Pentru aceasta s-a solicitat fiecarui candidat, membru, activist ARD sa faca eforturi majore pentru a convinge electoratul despre necesitatea de a sustine candidatii ARD. In felul acesta, putem sa punem fata in fata politica si guvernarea de trei ani a PDL si guvernarea USL din cele sapte luni cu ajunsurile si neajunsurile uneia sau alteia, pentru ca cetateanul sa voteze in deplina cunostinta de cauza", a spus el.

Intrebat la ce procent considera ca ARD "a esuat", Oltean a spus: "Categoric un procent de 23 pentru ARD este totalmente insuficient si ne plaseaza in afara posibilitatii de guvernare. Noi contam pe un procent de cel putin 27-28. De la 27% vorbim de un procent rezonabil, care poate sa plaseze ARD in pozitia de posibila guvernare. 23% este categoric un procent care nu ne satisface si nu va fi pe masura posibilitatilor noastre. Eu sunt absolut convins ca ARD nu va avea un procent sub 27".

Intrebat daca va mai avea un viitor ARD in conditiile in care ar avea doar 23%, Ioan Oltean a afirmat: "Spuneam ca un astfel de procent nu plaseaza ARD intr-o pozitie fruntasa si cu asta am spus totul".

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat, joi, ca a prezentat in sedinta Colegiului Director al partidului un sondaj care arata ca USL are 48%, ARD - 23%, PPDD - 14% si UDMR - 6%, precizand ca situatia este stabilizata si ca ARD are potential.

"Am prezentat un sondaj intr-o sedinta foarte calma. (...) Situatia este stabilizata. Ne convine pentru ca noi credem ca sunt resurse si avem experienta ultimelor alegeri prezidentiale in care in ultima saptamana am castigat 3-4 procente. Situatia: USL are 48%, ARD - 23%, PPDD - 14% si UDMR - 6%", a precizat Blaga dupa sedinta Colegiului Director al PDL.

El a spus ca de fiecare data in astfel de analize in general partidul mai puternic este un pic supraevaluat si ca un lucru este cert, respectiv ca ARD are potential.