Coordonatorul campaniei electorale a Aliantei Romania Dreapta, Adriean Videanu, a declarat luni seara, cu prilejul lansarii candidatilor aliantei pentru sectorul 4 din Capitala la alegerile parlamentare, ca si PDL si ARD pot propune premierul dupa alegerile din 9 decembrie, sustinand ca, din punctul sau de vedere, Mihai-Razvan Ungureanu poate sa-si continue cariera de prim-ministru, relateaza Agerpres.

Precizarea sa a venit dupa ce a fost intrebat, la finalul evenimentului, ce parere are despre afirmatia scriitorului Alex Stefanescu potrivit careia premierul Romaniei, dupa alegerile parlamentare, va fi Adriean Videanu.

"Sincer, nimeni nu poate sa stie acest lucru in afara presedintelui Romaniei. Cunoastem cu totii Constitutia. Atata timp cat nu exista nicio formatiune politica care sa obtina 50% plus unu, desemnarea primului-ministru este decizia presedintelui. (...) Ar fi o speculatie pe aceasta tema. Alianta are un prim ministru - Razvan-Mihai Ungureanu, care, din punctul meu de vedere, poate sa isi continue cariera de prim-ministru. Si PDL si Alianta pot propune primul-ministru. Totul este posibil", a spus acesta.

La lansarea candidatilor ARD in sectorul 4, Adriean Videanu a lansat critici la adresa premierului Victor Ponta, aratand ca, desi multi dintre romani sunt inca suparati pentru masurile de austeritate impuse in perioada guvernarii Boc, acestia ''incep sa se sature de minciunile'' actualei puteri.

"Unii oameni poate mai sunt suparati pe masurile pe care a trebuit sa le luam, dar am convingerea ca oamenii s-au saturat de minciuni", a precizat acesta.

Luni seara ARD si-a lansat candidatii pentru sectorul 4 din Capitala. La Camera Deputatilor, din partea ARD, candideaza in colegiul 16 - Veronica Toma (PDL), in colegiul 17 - Marian-Radu Popescu (PDL), in colegiul 18 - George-Aristide Minculescu (Forta Civica), iar in colegiul 19 - Mircea-Cristian Raicu (PDL). La Senat, candidatii ARD sunt colegiul 7 - Alexandru Stefanescu (PNTCD) si colegiul 8 - Iulian Craciun (Forta Civica).