Pentru voturi candidatii la parlament sunt dispusi sa accepte orice situatie si par ca nu se tem de ridicol. O demonstreaza clipurile electorale postate pe internet ale catorva candidati. Ion Matu, candidat ARD pentru un loc de senator in Mehedinti este motanul incaltat care le spune alegatorilor ca "Matu nu poate fi infrant". Valeria Sechelean candidata pentru un mandat de deputat in Caras Severin este protagonista unui spot electoral in care ii consoleaza pe oamenii saraci si ii indeamna sa se "elibereze" la vot. Un alt doritor de a intra in Parlament este candidatul PP-DD Vacariu Verginel care isi recita textul vizibil emotionat recomandandu-se o persoana "omenoasa, onesta si obiectiva".

"Credeai ca Mitu poate fi infrant? Daca ai nevoie de de cineva care sa te apere iti spun ca Mitu se intoarce. Uite, e Mitu! Il votam! Tu! Da, tu! Vino si voteaza-ma!"- asa se recomanda candidatul ARD pentru colegiul 2 de deputat din Mehedinti.

Candidata ARD pentru un mandat de deputat in Caras-Severin, Valeria Schelean are un clip in care ii consoleaza pe un taran, o mama si un pensionar . In finalul clipului o vocea le spune personajelor "Elibereaza-te. Rupe jugul! Voteaza pentru tine"

Candidatul PP-DD pentru un mandat de senator in Botosani, Vacariu Verginel recita ca la scoala primara calitatile pe care le are si ce poate face pentru electorat.

Constantin Adascalitei candidatul USL la Camera Deputatilor pe Colegiul 3 Iasi are un clip electoral in care discuta cu cetatenii, imparte plinate iar in final alaturi de o batranica parca filmata cu forta ne spune "Votati pe 9 decembrie un om de cuvant care iubeste satul romanesc"