Co-presedintele USL Crin Antonescu a declarat sambata, la lansarea candidatilor Uniunii pentru alegerile parlamentare din judetul Bistrita-Nasaud, ca aceasta constructie politica va obtine cea mai semnificativa majoritate politica care a existat vreodata in Parlament, chiar mai mare decat a FSN.

"Aceasta constructie politica poate sa faca mult mai mult decat sa castige niste alegeri. (...) Vom avea cea mai semnificativa majoritate pe care vreodata o forta politica a avut-o in Parlamentul Romaniei. Va fi mai mare decat a avut FSN in 1990, o sa vedeti. Aceasta majoritate va reuni valori, idei, doctrine, oameni si de la stanga si de la dreapta, de la PSD, PNL, de la conservatori, de la ecologisti si dintre marii specialisti ai acestei tari care nu au apartenenta politica. Primul ministru - cred ca nu trebuie sa spun cine va fi prim ministru, stim toti, stie si Basescu - va avea in spatele sau cea mai mare putere politica democratica, legitima, adica cea mai mare sustinere parlamentara de dupa 1990 incoace. Si marea noastra miza, a tuturor, este ce vom reusi sa facem pentru Romania cu aceasta putere", a spus Antonescu, citat de Agerpres.

Crin Antonescu a apreciat ca USL este cea mai importanta constructie politica din istoria Romaniei, care a dovedit ca forte politice cu doctrine diferite pot sa conlucreze prin consens si compromis.

"Este un lucru care a devenit clar pentru toata lumea, chiar si pentru Traian Basescu si partidul sau, pentru propaganda sa si anume ca USL, in ciuda tuturor atacurilor, tuturor formelor de descurajare, tuturor diversiunilor, s-a nascut, a crescut mare si e sanatoasa. Este cea mai importanta constructie politica din istoria Romaniei, este o masina politica asa cum in Romania nu a mai existat. Cand spun acest lucru, nu ma refer doar la forta ei, la numarul militantilor, la numarul de membri pe care partidele componente ii au, la numarul de voturi pe care a dovedit deja ca le poate mobiliza si pe care fara indoiala va dovedi ca le poate obtine peste trei saptamani. Marea reusita a USL si ceea ce ii da forta deosebita acestei constructii este ca ea a dovedit, pana acum cel putin, ca pentru prima oara in Romania se poate construi in mediul politic consens, compromis politic in sens bun, ca pentru prima oara in viata politica romaneasca partide care s-au batut 20 de ani pot sta impreuna si pot construi pentru Romania", a declarat liderul USL.

Antonescu a vorbit in fata membrilor USL din judetul Bistrita-Nasaud si despre momentul "firesc" in care PSD si PNL se vor desparti si vor continua separat lupta politica, spunand ca ii va fi greu sa se certe atunci cu prietenii sai din PSD.

"Ma gandesc cu ingrijorare la momentul firesc in care, terminandu-ne treaba impreuna pentru Romania, reusind in acest proiect, in 2016, nu stiu cand, va veni momentul sa ne vedem fiecare de treaba noastra, PNL, PSD si sa reincepem o lupta, o competitie politica absolut normala. Cum o sa ma cert eu cu prietenul meu Victor Ponta? Cum o sa ma cert eu cu Liviu Dragnea, cu care acum impartim colegii la Teleorman? Nu cred ca o sa mai pot si cred ca am o singura solutie si anume sa devin la un moment dat presedintele Romaniei, care nu se baga in lupta dintre partide", a mai spus Antonescu.

Crin Antonescu a participat sambata, alaturi de premierul Victor Ponta, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea si ministrul delegat pentru Administratie, Radu Stroe, la lansarea candidatilor USL din judetul Bistrita-Nasaud pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.