Un clujean a depus, miercuri, la Biroul Electoral Judetean Cluj si la Prefectura, o cerere prin care doreste sa fie scos de pe listele electorale permanente pentru alegerile parlamentare, motivand in principal faptul ca nu se simte reprezentat de alesii judetului, relateaza Mediafax.

L.N., care are 30 de ani si locuieste in cartierul clujean Marasti, a declarat ca cele doua cereri au fost inregistrate la BEJ si Prefectura, demersul sau fiind primit cu zambete.

"Nu am intampinat nicio problema sa depun cererile. Atat ca am fost intrebat de doua ori daca doresc sa fiu retras din liste, iar cand am raspuns afirmativ doamnele s-au mirat si au zambit. Am inteles de aici ca nu s-au mai intalnit cu o astfel de cerere. Una dintre ele chiar a ras, dar apoi mi-au inregistrat documentele. Nu stiu daca a mai facut cineva asa ceva la noi in tara, dar consider ca demersul meu este cel mai corect in actuala situatie politica din Romania si mentionez ca am specificat in cerere ca este vorba doar despre alegerile parlamentare, nu de cele locale sau cele pentru Presedintie. Sper ca cererile mele sa fie luate in considerare, caz in care as fi asigurat si ca nu voteaza altcineva in locul meu. Cererea depusa reprezinta din punctul meu de vedere si un protest la adresa intregii clase politice din Romania", a declarat clujeanul.

Barbatul mai spune ca, in conditiile in care a fost dezbatut mult timp subiectul actualizarii listelor electorale si "s-au facut demersuri si presiuni pentru a cosmetiza listele", el isi exprima "liber si nesilit de nimeni" dorinta de a fi sters din listele electorale pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012.

In cerere, barbatul spune ca nu cunoaste deputatul si senatorul care l-au reprezentat in actuala legislatura si ca nu doreste sa riste un vot pentru aceiasi candidati, a caror activitate nu o cunoaste si de care nu se simte reprezentat. El se declara dezamagit de actuala clasa politica si precizeaza ca vrea sa fie retras de pe listele de alegatori pentru a fi sigur ca nu va vota altcineva in locul sau.

Parlamentarii care reprezinta municipiul Cluj-Napoca sunt deputatii Mircia Giurgiu, Daniel Buda, Petru Calian, Adrian Gurzau si senatorii Mihail Hardau si Serban Radulescu.

Reprezentanti din judet au mai fost Alexandru Cordos si Marius Nicoara (Senat) si Horea Uioreanu, Cornel Itu, Vasile Soporan, Virgil Pop, Palfi Mozes si Mate Andras (Camera Deputatilor).

Daniel Buda, Petru Calian, Adrian Gurzau, Mate Andras, Cornel Itu, Mircia Giurgiu, Alexandru Cordos, Serban Radulescu si Marius Nicoara candideaza pentru un nou mandat.

Clujeanul a dorit sa-si pastreze anonimatul, mentionand ca nu vrea reclama, datele sale personale aflandu-se doar in cererea depusa la BEJ si Prefectura Cluj.

El este doctorand la una dintre universitatile clujene, lucreaza pe proiecte europene, este casatorit, iar pana acum a votat la toate alegerile.