Presedintele interimar al PDL Bucuresti, Adriean Videanu, a fost desemnat coordonator al campaniei electorale a Aliantei Romania Dreapta (ARD) pentru alegerile parlamentare, iar europarlamentarul Traian Ungureanu va fi purtatorul de cuvant al campaniei, a anuntat duminica, intr-o conferinta de presa, presedintele PDL, Vasile Blaga, cu ocazia lansarii sediului de campanie al ARD din Capitala.

"De astazi, vom coordona campania electorala de la sediul de campanie al Aliantei Romania Dreapta. De aici vom coordona batalia electorala. Am avut, inainte de conferinta de presa, o mica sedinta a co-presedintilor ARD in urma careia am luat cateva decizii pe termen scurt. Dl Adriean Videanu a fost desemnat ca sef al campaniei electorale a ARD, iar dl Traian Ungureanu ca purtator de cuvant al campaniei ARD. In aceasta seara, in cadrul Colegiului Director National al PDL se vor purta discutii pe marginea strategiei de campanie la care vor participa si strategii celorlalte formatiuni din cadrul ARD. Luni, la ora 15.00, va avea loc lansarea candidatilor ARD la Opera Romana, iar marti, la ora 11.00, vom lansa la Hilton programul nostru de guvernare", a declarat Blaga, potrivit Agerpres.

Intrebat daca presedintele Traian Basescu a fost invitat la lansarea candidatilor ARD, Vasile Blaga a raspuns negativ, precizand ca este doar o manifestare a aliantei, scrie Mediafax.

De asemenea, intrebat cat va costa chiria sediului ARD, o cladire cu etaj din strada Dumbrava Rosie nr.10, Blaga a precizat ca suma totala pe perioada campaniei electorale va fi de "30.000 de euro, platiti din banii stransi din cotizatii de organizatia PDL de Bucuresti".

Alaturi de Vasile Blaga, la lansarea sediului de campanie al ARD au participat ceilalti co-presedinti ai ARD - Mihai Razvan Ungureanu (PFC), Aurelian Pavelescu (PNTCD) si presedintele Partidului Noua Republica, Mihail Neamtu.

Blaga a spus ca axul central al campaniei va fi programul de guvernare, care contine in principal reducerea cotei unice de la 16 la 12% si cresterea salariului minim de la 740 de lei la 850 de lei, iar de la 1 ianuarie 2015 la 1.000 de lei.

Liderul PDL a criticat cele sase luni de guvernare Ponta, sustinand ca sunt "sase luni de minciuni". El a spus ca minciuna a ajuns politica de stat, ca preturile au crescut "nemaivazut dupa Revolutie", aratand ca inflatia a fost lastata de Guvernul Ungureanu la 1,8% in aprilie si a ajuns acum la 5,3%. Blaga a mai spus si ca fondurile europene sunt blocate.

Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a spus ca in programul de guvernare ARD propune o politica de predictibilitate fiscala, reducerea numarului de taxe de la sute cate sunt acum la sub zece. El a spus ca ARD isi propune si scaderea graduala a CAS, astfel incat in 2015 sa se ajunga la o reducere cu cinci puncte procentuale.

La randul sau, presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, a spus ca sustine in programul de guvernare aplicarea programului "scoala dupa scoala", care va fi finantat de stat cand va ajunge ARD la putere, mentionand ca efortul bugetar ar fi de 200 milioane de lei.