Victor Ponta se arata "convins ca USL-ul va obtine majoritatea absoluta si va forma Guvernul dupa alegeri, conform vointei romanilor. In momentul in care romanii voteaza, ce vrea Traian Basescu nu mai conteaza", a declarat luni Victor Ponta la RFI.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu afirma duminica, 22 aprilie, ca nu are nici un fel de emotii in privinta motiunii de cenzura a USL. O atitudine "aroganta", in opinia liderului PSD, Victor Ponta. "Este o atitudine aroganta. Cred ca aroganta este principala caracteristica a scurtului mandat al domnului Ungureanu, un gen de aroganta care in general ii indeparteaza orice fel de posibil partener politic. Dincolo de aceasta, poate ca-i cea mai mare slabiciune a premierului Ungureanu, o aroganta si o superficialitate neasteptata la acest nivel, motiunea noastra de cenzura era o obligatie pentru Opozitie, pentru a prezenta foarte clar care este opinia noastra politica asupra a trei subiecte esentiale si anume privatizarile, impartirea banilor publici catre baronii PDL si incalcarea principiului autonomiei universitare", spune co-presedintele USL.

"In plus, din pacate, iata ca premierul Ungureanu merge mai departe cu un tip de aroganta care nu acopera greselile si au aparut doua noi subiecte cel putin la fel de grave: problema pensionarilor umiliti si desconsiderati de catre Guvern si problema posibilei blocari a fondurilor europene. Practic, in fiecare zi de conducere oarecum aroganta, Romania mai pierde ceva", continua Victor Ponta. Continuarea pe www.rfi.ro