Presedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, va merge intr-o vizita oficiala la Moscova la finalul lunii noiembrie, dupa o intalnire a comisiei interguvernamentale ruso-moldovene de comert si economie, a declarat Grigory Karasin, adjunctul ministrului rus de Externe, anunta Mediafax, citand agentia TASS.

Igor DodonFoto: Agerpres

"O comisie interguvernamentala (ruso-moldoveana) este programata sa se intruneasca la finalul lunii noiembrie (inainte vizitei lui Dodon) pentru a discuta chestiuni concrete privind cooperarea comerciala si economica intre cele doua tari", a declarat Karasin.

"Comisia interguvernamentala va face mai concret si semnificativ primul contact intre presedintele rus Vladimir Putin si presedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon" a precizat adjunctul ministrului rus de Externe.

Anterior, Dodon a confirmat ca intentioneaza sa faca la Moscova prima sa vizita dupa alegerea in functia de presedinte.

In timpul campaniei prezidentiale, Dodon a militat pentru intensificarea relatiilor cu Rusia si a promis ca se va concentra pe solutionarea conflictului din Transnistria. Liderii din Rusia, Turcia, Ucraina si mai multe state UE l-au felicitat pe Dodon pentru victoria in alegeri. Washingtonul a anuntat ca doreste sa lucreze cu noul presedinte ales.