Ambasadorul Ucrainei la Chisinau, Ivan Gnatisin, spune ca autoritatile moldovene au confirmat in repetate randuri o pozitie ferma cu privire la agresiunea ruseasca in Ucraina si isi exprima speranta ca aceasta nu se va schimba dupa alegerea lui Igor Dodon in functia de sef al statului, transmiteRadio Chisinau.

Ucraina va dialoga cu presedintele ales legal de poporul Republicii Moldova, care va respecta legislatia internationala, suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei, a declarat Ivan Gnatisin intr-un interviu pentru agentia Ukrinform.

In acelasi context, diplomatul ucrainean a spus ca tara sa va dezvolta relatiile cu Guvernul de la Chisinau, chiar marti urmand sa se desfasoare o noua sedinta a Comisiei interguvernamentale bilaterale pe probleme de cooperare comercial-economica, la nivel de vicepremieri.

De asemenea, pana la sfarsitul acestui an au fost planificate intrevederi ale presedintelui ucrainean Petro Porosenko si premierului moldovean Pavel Filip, precum si a celui din urma cu omologul sau de la Kiev, Vladimir Groisman, a precizat Ivan Gnatisin.

El s-a aratat convins ca sustinerea financiara a Uniunii Europene, necesara pentru realizarea unor proiecte comune cu Ucraina, va mentine Republica Moldova pe calea integrarii europene, aplicarii reformelor si sustinerii reciproce ale celor doua tari.