Dupa ce in mai multe localitati din tara au fost semnalate erori grave privind rezultatele datelor furnizate de Comisia Electorala Centrala, oamenii continua sa dezvaluie noi cazuri in care rezultatele alegerilor in anumite sectii au fost inversate in defavoarea candidatul unic al fortelor antioligarhice. De aceasta data, au fost raportate erori la 9 (!) sectii de votare unde voturile pentru Maia Sandu au aparut drept voturi pentru Dodon in datele de la CEC, potrivit Jurnal.md.

Este vorba despre Stauceni, sectia 301; satul Albina, Cimislia, sectia 12; satul Hirtop (Cimislia), sectia 27; satulJavgur (Cimislia), sectia 32; satul Gradiste (Cimislia), sectia 23; satul Ecaterinovca (Cimislia), sectia 20; satul Codreni (Cimislia), sectia 19; satul Lipoveni (Cimislia), sectia 34; Orhei (Orhei) sectia 14. Mesajul a fost publicat in grupul Adopta un vot.

Astazi au mai fost semnalate trei cazuri similare. Este vorba despre orasul Nisporeni, comuna Leuseni din raionul Hancesti si satul Copceac, raionul Stefan Voda, acolo unde Maia Sandu a obtinut cele mai multe voturi. Cifrele de la CEC arata insa altceva.

Comisia Electorala Centrala a venit cu o reactie cel putin ciudata, admitand ca astfel de "erori de ordin tehnic" s-ar fi putut strecura in procesul de prelucrare a rezultatelor.