Ambasadorul Republicii Moldova la Bucuresti, Mihai Gribincea, a anuntat inchiderea sectiei de votare din ambasada deoarece cele 3.000 de buletine de vot s-au terminat, el indemnandu-i pe votanti sa se indrepte spre sectia amenajata la consulat, informeaza News.ro.

"In 2014 la alegerile parlamentare au participat 1.800, daca nu gresesc, aici la sectia de la ambasada. Deci, in dependenta de aceasta s-a luat decizia de a ne acorda 3.000 buletine de vot", a declarat ambasadorul Mihai Gribincea, intrebat fiind de numarul buletinelor alocate celor doua sectii de votare din Bucuresti.

El a precziat ca s-a discutat si la Comisia Electorala Centrala si la Ministerul de Externe din Republica Moldova, adaugand ca "in ziua alegerilor nu se poate face nimic din pacate".

Ambasadorul a mentionat ca ar mai fi disponibile, din informatiile pe care le are, buletine de vot la sectia de la consulat.

"Deci la consulat sunt sigur ca mai sunt, cel putin 800 mai trebuie sa mai fie pentru ca la ora 18 mai erau 1000 de buletine disponibile. Ii anuntam de pe acum si le propunem sa ne miscam cu totii spre sectia consulara. Noi am trimis la Chisinau solicitari pentru suplimentarea buletinelor de vot", a declarat Gribincea, precizand ca cele trei solicitari facute anterior au fost respinse.