In mai multe sectii de votare moldovenesti din strainatate, inclusiv Bucuresti, Londra, Paris, Dublin si Bologna, buletinele de vot s-au terminat inaintea terminarii programului, iar votantii au fost redirectionati spre alte sectii. Candidata Maia Sandu a cerut demisiile ministrului Afacerilor Externe și a președintei Comisiei Electorale Centrale, "principali responsabili de acest dezastru".

HotNews.roFoto: Hotnews

20.46Surse Agora.md de la Bologna, unde s-au terminat deja buletinele de vot, spun ca moldovenii organizeaza transportul pentru a merge la vot in Ferrara.

19.31 Buletinele de vot s-au terminat si la Paris, scrie Agora.md. De asemenea, la sectia londoneza unde s-au terminat buletinele de vot aproape 700 de cetateni moldoveni au semnat contestatii, afirma un utilizator Facebook:

19.11 Potrivit Digi 24, la sectiea de votare de la ambasada din Bucuresti s-au terminat buletinele de vot.

19.01Alina Russu, presedinta Comisiei Electorale a spus ca in strainatate cele mai multe voturi s-au consemnat pana acum in Italia: peste 43 000 cetateni, Romania 14.300 si Franta 9200. Ea precizat ca sectii din strainatate cu buletine de vot "la limita" sunt in Bologna, Bucuresti si Moscova.

UPDATE 18.09 La Dublin, Irlanda buletinele de vot s-au terminat in jurul orei 15:00, situatia repetandu-se si la Frankfurt. Potrivit CEC, buletinele sunt pe sfarsite la doua sectii de vot din Moscova, la cele doua din Bucuresti si la una din Bologna. (Unimedia.info)

Numarul alegatorilor care au votat in sectiile de votare deschise peste hotare pana la ora 15.00 (Chisinau) a fost de peste 68 de mii, depasind numarul total inregistrat in primul tur. Cele mai multe persoane au votat pana acum in Italia, transmiteAgora.md.

Cetatenii moldoveni care voteaza astazi la Stratford, Londra, au ramas fara buletine de vot. Potrivit publicatiei moldovenesti, care citeaza persoane de la fata locului, toti cei care stau acum la coada la Stratford sunt trimisi la ambasada RM in Marea Britanie.

PotrivitUnimedia.info, exista o mare mobilizare la vot a alegatorilor din strainatate, la unele sectii, precum cele din Bruxelles, Paris, Berlin sau Milano sau Mestre fiind cozi enorme, de sute de persoane.