Renato Usatii, primarul orasului Balti si lider al formatiunii pro-ruse "Partidul Nostru", a votat duminica, in turul doi al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova, la sectia de votare deschisa in incinta ambasadei de la Moscova. Conform presei moldovenesti, Usatii a sustinut ca nu este cautat de Interpol, ca nu se ascunde de nimeni si ca de aceea a votat la ambasada.

Renato Usatii, selfie la votFoto: Facebook/ Renato Usatii

"Toate speculatiile potrivit carora sunt dat in urmarire de Interpol si tot despre ce vorbeste Panzari si alti neprofesionisti sunt povesti. Nu ma cauta Interpolul, si de ce m-ar cauta daca nu ma ascund? De asta am si votat pe teritoriul ambasadei, sa nu se mai faca speculatii. Acum, cu constiinta curata merg la tir, la poligon", afirma Usatii intr-un filmulet postat pe pagina sa de Facebook, conform RISE Moldova.

Potrivit Unimedia.info, Usatii a mai afirmat ca si-a dat votul "impotriva regimului banditesc al lui Plahotniuc, Cavcaliuc si altii".

In turul intai al alegerilor, Renato Usatii a ales sa voteze la alta sectie de votare, amplasata in incinta Universitatii de Arhitectura.

Atunci, la intrebarea reporterului RISE Moldova de ce nu voteaza la sectia de la ambasada, acesta a declarat ca ii este frica ca va fi retinut. "Teritoriul consulatului este teritoriul Republicii Moldova. Ei m-ar putea aresta acolo", a raspuns liderul "Partidului Nostru".

Renato Usatii este urmarit international, fiind acuzat de procurorii moldoveni de legaturi cu presupusul ucigas international Vitalie Proca, inchis intr-un penitenciar din Romania.

Unimedia.info aminteste ca Usatii a declarat anterior ca il va sustine la alegerile prezidentiale pe liderul Partidului Socialistilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, in fata contracandidatei pro-europene Maia Sandu, reprezentanta Partidului Actiune si Solidaritate (PAS).