Traian Basescu a declarat, sambata, la Arad ca Igor Dodon, candidatul socialist pentru presedintia Republicii Moldova, daca va fi ales, va suspenda Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana si implicit dreptul moldovenilor de a circula fara viza in UE, facand, cu aceasta ocazie, inca un apel catre tinerii moldoveni din Romania sa iasa duminica la vot, transmite News.ro.

Traian Basescu si sotia sa, cetateni moldoveniFoto: Facebook/ Traian Basescu

"Dodon le ofera suspendarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana. Asta inseamna si suspendarea dreptului de a circula fara viza in Uniunea Europeana. (...) Dodon vrea in Uniunea Vamala pentru ca Uniunea Vamala este uniunea oligarhilor lui Putin", a declarat presedintele PMP.

El a tinut sa accenteze ca directia in care trebuie sa mearga Republica Moldova este catre Vest, acest lucru fiind posibil cu presedinte Maia Sandu.

"Este candidatul care isi doreste sa continue drumul spre Vest, sa continue democratizarea tarii, sa faca democratia functionala in Republica Moldova. (...) Maia Sandu vrea catre Uniunea Europeana pentru ca Uniunea Europeana este locul valorilor popoarelor si nu locul oligarhilor", a mai afirmat fostul sef de stat.

Basescu a facut un "apel special" catre cei o suta de mii de cetateni ai Republicii Moldova care traiesc pe teritoriul Romaniei si catre cei 20.000 de tineri din Republica Moldova aflati la studii in tara noastra sa mearga duminica la vot, amintind ca el va vota la ora 10.00 la Ambasada Republicii Moldova din Bucuresti.

Peste trei milioane de moldoveni sunt chemati duminica la urne, pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale, in care se infrunta socialistul Igor Dodon si prooccidentala Maia Sandu. Este pentru prima oara dupa 15 ani cand moldovenii isi desemneaza seful statului prin vot direct.

Sectiile de vot se vor deschide la ora 7.00 si se vor inchide la ora 21.00.