Presedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, si presedintele Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa, Hans van Baalen, anunta, intr-un comunicat comun, sustinerea pentru candidatul pro-european Maia Sandu il turul al doilea al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova. Popularii europeni au sustinut-o pe Maia Sandu inca din primul tur al alegerilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Pentru prima data in 20 de ani, cetatenii Republicii Moldova isi vor alege prin vot direct presedintele pe 13 noiembrie. Este o alegere care va defini traiectoria viitoare a Republicii Moldova si a cursului sau european. In calitate de partener important al UE in regiune, angajamentul nostru de a sustine imbunatatirea vietii de zi cu zi a fiecarui moldovean ramane unul puternic", se arata in comunicatul comun al liderilor PPE si ALDE.

"Aceste alegeri reprezinta o alegere clara si o noua speranta de schimbare pentru Moldova. Cetatenii sai isi doresc sa traiasca intr-o societate fara coruptie, in care sistemul de justitie ii trateaza pe toti in mod egal si in care statul de drept prevaleaza. Ei asteapta ca politicieni responsabili sa lucreze in beneficiul lor. Moldovenii vor o economie puternica, locuri de munca si prosperitate. Noi credem ca doar un presedinte pro-european va fi in masura sa furnizeze astfel de rezultate. Acesta este motivul pentru care sustinem candidatura Maiei Sandu, candidatul pro-european, si facem apel la cetatenii Republicii Moldova sa voteze in favoarea ei in alegerile din aceasta duminica", se mai arata in comunicat.

Popularii si liberalii europeni subliniaza ca "Am lucrat din greu impreuna pentru a deschide granitele pentru cetatenii si intreprinderile din Republica Moldova, pentru a imbunatati viata oamenilor prin reforme si sprijin financiar. Dar mai ramane inca multe de facut. Suntem pregatiti sa lucram cu un presedinte pro-european pentru a continua sa ajutam Moldova sa se reformeze si pentru a pune in aplicare Acordul de asociere."

"Schimbarea vine de la oameni si pentru oameni. Cetatenii Republicii Moldova, in special tinerii si diaspora, trebuie sa se uneasca acum si sa voteze masiv pentru ca schimbarea sa aiba loc. Autoritatile moldovene, la randul lor, trebuie sa se asigure ca cea de-a doua runda de alegeri este libera si corecta si sa asigurare conditiile adecvate care sa permita tuturor cetatenilor, fie la domiciliu sau in strainatate, sa voteze pe 13 noiembrie. Este o obligatie civica a fiecarui cetatean sa participe la procesul politic prin care se va decide viitorul tarii sale", mai arata popularii si liberalii europeni.

"Pe 13 noiembrie, Moldova are de facut o alegere importanta. Nu este doar o alegere intre a merge inapoi si a merge inainte. Este o alegere intre un viitor mai bun si trecut. Este o alegere pentru o tara mai stabila si prospera, ceea ce reprezinta obiectivul nostru comun", incheie liderii PPE si ALDE.