Presedintele Partidului Popular European, Iurie Leanca, a anuntat ca o va sustine pe Maia Sandu in turul doi al alegerilor prezidentiale, informeazaUnimedia.info.

Iurie Leanca renunta la alegerile prezidentialeFoto: Guvernul Romaniei

Acesta a declarat ca nu s-a retras in favoareai ei din primul tur pe motiv ca electoratul sau nu era pregatit sa o voteze.Leanca a fost presat "insistent"inainte de primul tur de catre liderul Partidului Popular European Joseph Daul, sa renunte si el la candidatura in favoarea Maiei Sandu.

"Cand am decis sa continui cursa stiam de riscul daunelor aduse carierei mele, dar am decis sa lupt pentru interesul european al tarii. Dupa cum stiam atunci a existat un risc al victoriei lui Dodon. Am tinut cont de faptul ca electoratul meu nu era gata sa se mobilizeze din primul tur pentru Maia Sandu. Imi place sa cred ca am avut si eu un rol in oprirea marsului socialistului. Orice diferente am fi avut in timpul campaniei, dansa reprezinta ultima sansa de a evita domnia lui Dodon. Eu voi vota Maia Sandu si va invit si pe voi", a declarat Iurie Leanca.