¬Candidatul socialist la alegerile prezidentiale din Republica Moldova, Igor Dodon, clasat pe primul loc in primul tur, cu peste 48% din voturi, a cerut, luni, sprijinul tuturor partidelor de stanga, afirmand ca "Uitam turul intai si ne consolidam. Sunt increzut ca vom gasi limba comuna pe filiera stanga", potrivit Agora.md. Dodon i-a transmis un mesaj si contracandidatei sale din turul II, Maia Sandu, care a fost sustinuta in primul tur de 3 partide pro-europene: "Noi ne cunoastem, eu stimez oponentii mei, si voi avea o stima deosebita mai ales fata de o domnisoara. Dar pregatiti-va ca veti pierde. Inca nu ati crescut pentru a castiga aceste alegeri".

Igor DodonFoto: Facebook / Igor Dodon

"Sondajele aratau o situatie mult mai slaba. Le-am dat planurile peste cap mai multor analisti politici. V-am surprins si va vom suprinde mai departe, baieti. Primul tur aratat clar ca moldovenii vor o guverare de stanga, ca partidele de dreapta pleaca-n istorie. E clar ca viitorul presedinte al tarii va fi un socialist", a mai spus Igor Dodon.

El a adaugat ca "Maia Sandu la sigur va pierde in turul doi. Daca vom avea sustinerea partenerilor de stanga, vom avea peste 60%. Asa ca, stimata oponenta politic, doamna Maia Sandu, pregatiti-va. Noi ne cunoastem, eu stimez oponentii mei, si voi avea o stima deosebita mai ales fata de o domnisoara. Abordarea mea va fi sincera, onesta si deschisa. Dar pregatiti-va ca veti pierde. Inca nu ati crescut pentru a castiga aceste alegeri."