Maia Sandu, candidata unica proeuropeana a Partidului Actiune si Solidaritate (PAS), Partidului Platforma Demnitate si Adevar (PPDA) si Partidului Liberal Democrat (PLDM), a iesit castigatoare in 3 din cele 5 sectoare ale Chisinaului, doua revenindu-i liderului socialist Igor Dodon, informeaza Unimedia.md.

Maia SanduFoto: Captura YouTube

Dupa procesarea a 92,23% din procesele verbale pentru Chisinau, s-a constatat ca dintre cei 385.559 de participanti la vot in capitala Republicii Moldova, 48,58% si-au dat votul pentru liderul PAS, Maia Sandu, in timp ce pentru Igor Dodon au votat 41,97%.

In cele 18 suburbii ale municipiului si in sectoarele Centru si Buiucani ale capitalei procesele verbale au fost prelucrate in proportie de 100%. In sectoarele Centru, Buiucani si Ciocana, precum si in 17 dintre cele 18 suburbii ale municipiului Chisinau, Maia Sandu este lider al scrutinului.

Totodata, liderul socialist Igor Dodon a fost sustinut in doua dintre cele cinci sectoare ale Chisinaului - Botanica si Rascani. La fel, Dodon a acumulat cele mai multe voturi in oraselul Cricova.