Primarul interimar al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, candidata Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR) pentru un nou mandat, a declarat pentru Agerpres, miercuri, dupa lansare, ca discuta despre chestiuni administrative ale orasului cu fostul primar, actualul presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis.

Astrid FodorFoto: turnulsfatului.ro

Intrebata de Agerpres daca se sfatuieste, in perioada campaniei electorale, cu fostul ei lider de partid si sef din Primaria Municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, Astrid Fodor a raspuns: "Pentru campanie, nu. Are destule alte probleme domnul presedinte, nu sa se ocupe de campania noastra." Fodor a declarat ca discuta insa cu presedintele despre Sibiu.

In timp ce inlocuitoarea lui Klaus Iohannis in functia de primar al Sibiului continua sa discute chestiuni administrative cu presedintele, cel care a preluat functia de lider al FDGR de la Iohannis, Paul Porr, a spus ca nu discuta cu acesta, din lipsa de timp.

"Nu, pentru ca nu cred ca are timp", a spus Paul Jurgen Porr, intrebat fiind daca cere sfaturi presedintelui Iohannis in campania electorala.

Medicul Paul Porr este consilier judetean din 2008 si candideaza pe lista FDGR, pe care ocupa primul loc, pentru Consiliul Judetean, sperand sa castige mandatul de presedinte.

"Cred ca in judetul Sibiu se pot aduce mai multi bani europeni, se poate face mai mult din punct de vedere ecologic, turistic, se pot dezvolta mai bine zonele mai putin dezvoltate, precum Valea Hartibaciului sau Tara Secasului. Se poate face mai mult si pentru sanatatea locuitorilor judetului, cat si pentru educatie - de exemplu reinfiintarea scolilor profesionale. Sunt gata sa-mi ofer puterile mele acestor scopuri", spune Paul Porr, in prezentarea sa electorala.

Acesta doreste printre altele, construirea unui spital nou in municipiul Sibiu.

"Imaginea judetului trebuie sa ajunga din urma imaginea municipiului. Orasul Sibiu a ajuns o emblema a Romaniei. Asa trebuie sa fie si cu judetul Sibiu", a declarat, miercuri seara, la lansarea candidaturii, Paul Porr.

Economista Astrid Fodor, candidata FDGR pentru postul de primar al Sibiului, detine functia de primar interimar din 2 decembrie 2014. Presedinte al Organizatiei Judetene Sibiu a FDGR, Fodor promite printre altele cumpararea de autobuze noi si electrice, din fonduri UE, si amenajarea unui parc fotovoltaic pentru iluminatul public, doua noutati pentru un candidat la postul de primar al municipiului. Fodor a precizat ca nu va accepta o dezbatere cu toti contracandidatii ei.