​Finalul de campanie electorala aduce incidente neplacute. Vineri, in miezul noptii, doua persoane puneau pe parbrizele masinilor pliante denigratoare la adresa PNL, in zona Parcului Mihai Viteazu din Ploiesti. Politia a fost sesizata prin doua apeluri la 112 de catre deputatul PNL Alexandri Nicolae. Echipajul de politie ajuns la fata locului l-a identificat pe unul dintre cei care impartea pliantele ca fiind consilierul judetean PSD Catalin Nita.

HotNews.roFoto: Hotnews

Unul dintre politisti a observat ca acesta avea o umflatura suspecta in zona abdomenului si l-a perchezitionat, gasindu-i 60 pliante ascunse in pantaloni dupa curea.

Pliantele gasite in pantalonii consilierului aveau caracter denigrator, nu contineau denumirea competitorului care le-a comandat, nu aveau denumirea operatorului economic care le-a realizat, iar codul unic de identificare atribuit de Autoritatea Electorala Permanenta la desemnarea mandatarului financiar, precum si tirajul, lipseau.

In urma verificarilor efectuate de politisti, pliantele denigratoare nu au fost gasite pe masinile din zona, ci doar in pantalonii consilierului judetean. Acestea erau inscriptionate pe o parte cu mesajul "Roberta Anastase il sustine pe Adrian Dobre!", iar pe verso cu sigla PNL, alaturi de mesajul: "Sunt Roberta Anastase, deputat in Parlamentul Romaniei din 2008. V-am reprezentat interesele din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, din partea PDL. Va rog ca la aceste alegeri sa sustineti candidatii PNL-PDL din localitatea dumneavoastra. Impreuna putem sa castigam tot judetul Prahova".

Consilierul judetean a fost audiat de politisti, urmand ca oamenii legii sa faca cercetari cu privire la acest incident.

PNL a depus o plangere la politie, iar in cursul zilei de vineri a organizat si o conferinta de presa unde s-a vorbit despre acest incident. Conform reprezentantilor PNL, acestia se asteapta ca astfel de practici sa continue pana in ziua votului.

In apararea sa, Nita le-a spus politistilor ca deputatul Alexandri i-a indesat cu forta pliantele in pantaloni dupa ce, in prealabil, fusese imobilizat de mai multi sustinatori ai PNL.

NOTA: HotNews.ro publica o serie de articole despre candidatii la alegerile locale din mai multe orase, monitorizate in cadrul unui proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer.