Constantin Badea, primarul PSD din comuna prahoveana Fulga este cercetat intr-un dosar penal pentru ca ar fi strans buletinele unor alegatori, persoane care nu se puteau deplasa. In acest dosar sunt cercetati si mai multi politisti, pe motiv ca nu au intervenit cand au fost anuntati.

Pe 29 mai, contracandidatul din partea PNL al primarului a anuntat Politia in legatura cu incidentul privind buletinele persoanelor nedeplasabile. Potrivit unei adrese a PNL Prahova, politistii sositi la fata locului ar fi spus ca nu este de competenta lor acest caz si au plecat. Ulterior, PNL a sesizat in scris Inspectoratul Judetean de Politie Prahova care in baza primelor cercetari a deschis un dosar penal atat pe numele primarului Badea cat si pentru politistii care nu au intervenit la prima sesizare. Acuzatiile sunt de abuz in serviciu. (vezi foto)

Astazi, doi consilieri locali PNL au reclamat faptul ca firmele lor au fost tinta unor controale ale Inspectoratului Teritorial de Munca Prahova. Cei doi sustin ca doi inspectori ITM au fost ieri in biroul primarului apoi au controlat societatile lor.

"Au motivat ca au venit la societate in control, dar nu au venit la sediul societatii, ci la garajul din curtea mea. Societatea are sediu in alta parte. Sotia, fiind administratorul societatii, i-a invitat la sediu sa le prezinte actele, dar ei au refuzat. Au facut galagie mare, scandal, au venit ca recuperatorii. Au intrat in garaj, unde doi prieteni ai copilului meu isi reparau o masina a lor, schimbau uleiul, ceva de genul acesta si i-a luat direct pe sus sa-i intrebe de ce lucreaza acolo. S-au comportat precum recuperatorii, nici mascatii daca vin nu intra asa in curtea omului. Sotiei i s-a facut rau, sufera cu inima si nu are voie sa se supere. Cand i-a vazut venind asa, sotiei i s-a facut rau, pentru ca s-au comportat urat, iar ea s-a speriat, i-a venit rau in fata masinii, am dat-o cu apa rece sa isi revina. S-a speriat de ei pentru ca este a treia oara cand vin in control de la ITM, dar niciodata nu s-au mai purtat asa. Nu stiu daca este un control politic, dar nu stiu daca era momentul unui astfel de control sau daca trebuia sa se poarte asa. E normal sa fiu controlat, dar nu in conditiile in care s-au prezentat. Lasa de dorit! Imi pare rau ca ieri nu mi-am sunat avocatul sa fac plangere pentru violare de domiciliu si abuz in serviciu", a declarat consilierul local PNL Ion Serban.

Un alt consilier local PNL, Iulian Neacsu, care detine un alt spatiu comercial in Fulga spune ca a fost de asemenea controlat pe 1 iunie de inspectorii ITM, dar in cazul acestuia controlul a decurs civilizat. Consilierul a declarat ca in comuna se zvoneste ca aceste controale, 3-4 la numar in total, au fost comandate politic de primarul PSD.

Inspectoratul Teritorial de Munca Prahova, printr-un punct de vedere oficial afirma ca a existat pe 1 iunie un control tematic, legal, la mai multe societati comerciale de pe raza comunei Fulga.

Astazi, PNL Prahova a acuzat PSD Prahova printr-un comunicat de presa ca ar fi in spatele controlului tematic al ITM Prahova.

"Partidul National Liberal Prahova solicita conducerii judetene a Partidului Social Democrat sa renunte la practicile ilegale de intimidare a contracandidatilor liberali din localitatile unde stiu ca sunt pe cale sa piarda alegerile si le reamintim ca, nu mai departe de o luna si jumatate in urma, chiar presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la inchisoare pentru infractiuni privind incalcarea legislatiei electorale.

Consideram ca episodul petrecut ieri in comuna Fulga cand, dupa ce l-au <> pe primarul Badea Ion, doi functionari ai Inspectoratului Teritorial de Munca i-au amenintat pe doi dintre candidatii PNL la Consiliul Local Fulga, domnii Serban Ion si Neacsu Iulian, au facut poze cu telefoanele si pe un ton ridicat le-au spus ca <>, dupa o parodie de control <> la societatile comerciale pe care acestia le administreaza in localitate, nu trebuie sa ramana nesanctionat de autoritatile responsabile.

Atitudinea inspectorilor ITM Adrian Ionescu si Cristian Grozavu, care a fost departe de codul profesional al institutiei pe care o reprezinta, nu trebuie sa ramana nepedepsita, cu atat mai mult cu cat cei doi au verificat doar societatile celor doi candidati PNL la Consiliul Local Fulga, ceea ce ne face sa credem ca acest control a fost facut la comanda politica a PSD. Considerand totodata ca cei doi functionari ai statului au intervenit brutal si ilegal in campania electorala din localitatea Fulga, instaurand un climat de frica si teroare in localitate, ce se repercuteaza asupra campaniei electorale, impotriva acestora am formulat plangere pentru abuz in serviciu, plangere pe care am adresat-o Inspectoratului de Politie Judetean Prahova si Prefecturii Prahova.

Acesta este al doilea incident electoral petrecut in ultimele zile in Fulga, dupa ce primarului Badea Constantin i s-a facut o alta plangere penala pentru incalcarea legislatiei electorale, intrucat a adunat toate cartile de identitate ale persoanelor netransportabile din comuna cu intentia de a controla voturile de la urna mobila."

NOTA: HotNews.ro publica o serie de articole despre candidatii la alegerile locale din mai multe orase, monitorizate in cadrul unui proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer.