Operatiunea de centralizare a voturilor a fost suspendata la Iasi, dupa ce alegatori din doua sectii din municipiul Iasi au primit cate doua buletine de vot pentru alegerea primarului, iar la numarare, sistemul informatic a identificat mai multe voturi decat alegatori.

"La Biroul Electoral Municipal Iasi avem doua sectii unde, din eroare, alegatorii au primit cate doua buletine pentru alegerea primarului. Drept urmare, in momentul in care sunt introduse datele in sistem apare o eroare, adica sunt mai multe voturi pentru primar decat numarul alegatorilor", a declarat pentru Mediafax Andreea Trifan, loctiitorul presedintelui Biroului Electoral Judetean Iasi.

Aceasta a mai declarat ca pana in momentul in care administratorii softul nu gasesc o solutie, datele nu vor putea fi centralizate. Cat priveste situatia din cele doua sectii de votare, conducerea Biroului Electoral Judetean Iasi anunta ca se fac verificari de catre organele de ancheta si ar fi fost identificat chiar si un alegatori care si-a exprimat votul pe ambele buletine primite.

Situatia a fost sesizata si la Biroul Electoral Central.

Potrivit primelor date provizorii, in municipiul Iasi, Mihai Chirica (PSD) a obtinut 46,7%, pe locul doi fiind Marius Bodea, din partea PNL, cu 23,3%.