La Iasi, social democratul Mihai Chirica ar fi castigat lejer alegerile pentru functia de primar, la mare distanta de principalul contracandidat, liberalul Marius Bodea. Potrivit unor estimari realizate de PSD, Chirica ar fi obtinut intre 45 şi 50% din numarul total de voturi, pe urmatoarele locuri clasandu-se Marius Bodea (PNL) si independentul Andrei Postolache.

Potrivit unor exit poll-ului realizat de Avangarde, Mihai Chirica are 52,3% din voturi Marius Bodea (PNL) - 28%, Andrei Postolache (independent) - 7%., informeaz Agerpres.

La ora 22, Mihai Chirica a sustinut o conferinta de presa la sediul partidului alaturi de membrii echipei sale. „Am ajuns la sfarsitul periplului. Am finalizat campania cu o victorie. Nu e una de palmares, ci o chemare la munca. Multumesc celor care mi-au dat increderea”, a spus Chirica, bazandu-se doar pe rezultatele neoficiale ale partidelor. „Nu voi mai permite sa se vorbeasca despre Iasi decât cu decenta, despre ieseni cu onoare. Vom deschide usile Primariei care va fi o institutie transparenta”, a concluzionat Mihai Chirica.

Potrivit numaratorii paralele a PSD, primariile celor mai mari doua orase din judet dupa resedinta, Pascani si Targu Frumos, au fost adjudecate de primarii social democrati in functie. Ambii edili au fost alesi in functie la alegerile locale anterioare, dupa ce au ocupat functii de viceprimari. In mandatul 2012 – 2016, atat Dumitru Pantazi de la Pascani, cat si Ioan Vatamanu de la Targu Frumos, au avut probleme cu legea si, in cazul unor sentinte definitive si irevocabile nefavorabile, ar putea pierde mandatele castigate ieri. In acest moment, PSD ar avea deja castigate peste 30 de primarii din judet, inclusiv orasul Harlau, unde primarul trimis recent in judecata a candidat doar pentru o functie de consilier local.