Caz unic in comunca Mosna din judetul Iasi, unde prezenta la vot in doua sectii de votare a fost zero pana la ora 13:30. Pe liste la cele doua sectii sunt inscrisi 3.531 de cetateni, insa niciunul dintre acestia nu s-a prezentat la urne. Cele 3.531 de persoane de pe liste sunt rezidenti din Republica Moldova si au trecut in cartile de identitate romanesti domiciliul intr-un apartament de 43 de metri patrati de la etajul 1 al singurului bloc din Mosna. Apartamentul apartine agentului sef principal Constantin Craciun, de la Sectia 5 Politie Rurala Raducaneni, si sotiei sale, scrie 7Est.ro.

La sectia 539 din comuna ar trebui sa voteze 1.629 alegatori, iar la secta 540 alti 1.902.

"Noi avem in comuna cinci sectii de votare, dar doua sectii sunt organizate exclusiv pentru cetatenii care locuiesc la bloc. Oricum, la cele doua sectii nu s-a prezentat nimeni", a declarat pentru 7EST Georgel Popa, actualul primar al comunei Mosna si candidat pentru un nou mandat.

In ianuarie 2013, localitatea ieseana avea 1.800 de locuitori, insa in trei ani populatia a crescut artificial de aproape patru ori. In documentele Primariei Mosna figureaza aproape 9.000 de persoane, dintre care 7.000 sunt originari din Republica Moldova, cu dubla cetatenie.

In comuna locuiesc efectiv doar 2.000 de persoane, restul fiind luati in spatiu de unii localnici si avand doar domiciliul aici, insa lucreaza in Spania, Anglia sau Italia.