Gheorghe Norocea, viceprimarul comunei vrancene Vizantea Livezi, conditioneaza primirea ajutorului social de catre localnici de prezenta acestora la o intalnire electorala cu Marian Oprisan, sustine Initiativa pentru o Justitie Curata. Potrivit sursei citate, viceprimarul Norocea a intocmit o lista care contine numele beneficiarilor de ajutor social din localitate, pe care a si autentificat-o cu stampila Primariei, in care invita cetatenii la o intalnire electorala cu seful Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan (PSD) pe data de 19 mai, la ora 14:00. "Persoanelor care nu se vor prezenta li se va suspenda ajutorul social pentru ziua respectiva", se arata in adresa pe care viceprimarul a trimis-o din poarta, scrie Initiativa pentru o Justitie Curata.

Marian OprisanFoto: AGERPRES

Reprezentantii Initiativei pentru o Justitie Curata l-au contactat pe Gheorghe Norocea prezentandu-se ca fiind reprezentanti ai PSD, iar viceprimarul vrancean i-a asigurat ca "intalnirea va fi una fara huiduieli, cu aplaudaci la care a fost personal, din poarta in poarta, pentru mobilizare".

"Am vorbit cu domnul vicepresedinte Barladeanu (Dragos Barladeanu, vicepresedinte Consiliul Judetean Vrancea, PSD - n.red.) si am stabilit pentru maine, la ora 14:00. Noi am facut mobilizare, am facut totul. A venit adresa cu 400 dar noi vom avea o suta si ceva, doua sute, mobilizam, dar treaba este ca intalnirea e la o ora care e nepotrivita, e zi de lucru", a spus viceprimarul.

Viceprimarul comunei Vizantea Livezi a mai precizat ca la intalnire vor fi prezenti jandarmi si politisti, pentru a preintampina huiduielile: "S-au luat masuri, cu Politie, cu Jandarmerie, speram sa fie ceva bine."

Contactat din nou de reprezentantii Initiativei pentru o Justitie Curata si informat ca a fost inregistrat de reporteri cand a vorbit despre organizarea intalnirii, viceprimarul a recunoscut ca a semnat adresa care conditioneaza acordarea ajutorului social de prezenta la intalnirea cu Oprisan, adaugand ca va suporta toate consecintele.