Doi dintre candidatii la alegerile locale din Olt poarta numele fostului dictator Nicolae Ceausescu, respectiv al fostului presedinte Ion Iliescu. Nicolae Ceausescu din Poboru spune ca nu are nicio sansa sa castige, in timp ce Ion Iliescu afirma ca a intrat in politica pentru ca altceva nu avea, transmite Mediafax.

Daca Ceausescu, in varsta de 62 de ani, este pe lista PSD pentru Consiliul Local al comunei Poboru, Iliescu este candidat din partea ALDE, la Crampoia.

Corespondentul Mediafax relateaza si conversatia telefonica avuta cu Ceausescu, in care acesta i-a spus ca face politica "de la revolutie".

El spune insa ca nu are aspiratii politice si ca n-are nicio sansa sa intre in urmatorul consiliu local.

Iliescu, pe de alta parte, are doar 26 de ani si se afla deja in al treilea partid, ALDE, dupa ce a trecut pe la PSD si PNL.

El a marturisit ca nu are un loc de munca si nici alte perspective, in caz ca pierde alegerile locale. "Acum sunt un pic in constructii, ca sunt la mine sa fac o casa, ceva. Dupa aceea, sa vedem. Speram sa fie bine. Acum, nu stiu. Sa vedem ce-o fi!", afirma candidatul ALDE.