Si in judetul Constanta s-a inregistrat o serie de incidente, cele mai multe dintre acestea vizand fotografierea buletinelor de vot si presupuse tentative de fraudare a alegerilor. La ora 16:00 prezenta la vot era de 33,76% la nivelul judetului, iar la nivelul municipiului de 26,87%.

In comuna Ciobanu, simpatizantul unui partid politic a fost reclamat politistilor pentru ca isi intampina consatenii in fata sectiei de votare cu un topor in mana, in incercarea de a-i intimida si a le influenta optiunea de vot. Pe numele acestuia a fost intocmit un dosar penal pentru port ilegal de arma alba. In aceeasi localitate, dupa acest incident, politia a fost sesizata din nou, de data aceasta fiind vorba de mai multi membri ai unui partid politic, reclamati pentru ca ar fi distrus niste masini in apropierea sectiei de votare.

In localitatile Navodari si Ovidiu s-au depus plangeri pentru ca membri comisiilor ar fi inmanat mai multe buletine de vot. Presedintele unei sectii din orasul Navodari a fost interogata de politisti carora le-a declarat ca nu a oferit intentionat doua buletine de vot pentru primar, ci din greseala, pentru ca acestea s-ar fi lipit. si in orasul Ovidiu presedintele unei sectii de votare ar fi inmanat catre trei persoane mai multe buletine de vot pentru alegerea primarului, fapt pentru care a fost sesizata Politia.

Fotografierea buletinelor de vot a fost sanctionata in satul Nisipari, unde un angajat al Primariei Castelu a fost surprins in timp ce isi fotografia buletinul de vot in incercarea de a demonstra ulterior ca a votat cu un anumit partid politic. Angajatul primariei a fost amendat de Politie. Acelasi lucru s-a intamplat si cu un barbat din comuna Limanu, si unul din orasul Cernavoda care si-au exercitat dreptul de vot, iar apoi si-au fotografiat buletinele cu optiunea exprimata.

In municipiul Medgidia si in comuna Fantanele, presedintii a doua sectii de votare s-au ales cu dosare penale dupa ce au fost reclamati pentru ca aseara ar fi luat stampilele de control acasa si le-ar fi adus inapoi astazi, inaintea inceperii procesului electoral.

Reprezentantii unui partid politic au facut plangere pe numele unui candidat la Primaria Medgidia pentru ca acesta ar fi continuat campania electorala atat sambata, cat si duminica. Acestia au mai reclamat, de asemenea, ca in anumite sectii de votare, urnele ar fi fost sigilate

Nu in ultimul rand, reprezentantii mai multor formatiuni politice au reclamat la BEJ faptul ca, in ultimele doua zile, peste 100 de persoane si-ar fi schimbat domiciliile in comuna Sacele si alte 100 in comuna Cogealac.