Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, care a castigat la alegerile locale din 5 iunie al patrulea mandat, a contractat anul acesta un imprumut bancar in valoare de 50.000 de lei pentru finantarea campaniei electorale, anunta Agerpres. Potrivit declaratiei de avere pe care Boc a postat-o pe site-ul primariei, la capitolul "Datorii" figureaza un imprumut luat pentru "acoperirea cheltuielor campaniei electorale 2016", care are ca data scadenta anul 2021.

Emil BocFoto: Agerpres

Potrivit legislatiei privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale, Emil Boc, in calitatea sa de candidat la primaria unui municipiu resedinta de judet, a avut dreptul sa cheltuiasca in campania electorala de luna trecuta o suma maxima echivalenta cu 50 de salarii minime brute pe tara.

In declaratia de avere a primarului celui de-al doilea mare oras din tara, dupa Bucuresti, mai apare, pe langa apartamentul pe care Emil Boc il detine din 1995 impreuna cu sotia sa Oana, si un apartament de 62 de metri patrati, cumparat anul trecut pentru fiica sa mai mare, Cezara.

Pe langa acestea, Emil Boc mai detine, din 2007, un autoturism marca Peugeot, cateva terenuri in comuna sa natala, Rachitele, localitate situata in zona montana a judetului, si o cabana de lemn pe care o are din 2013.

Primarul Clujului este si titularul unui cont deschis in 2012, in valoare de 42.660 de lei, si al unuia deschis anul acesta, in valoare de 30.000 de lei, dar si al altor conturi bancare mai mici.

In ceea ce priveste veniturile, Emil Boc a incasat in 2015, din salariul de primar al municipiului Cluj-Napoca, 55.051 de lei, dar si un salariu de 26.959 de lei de la Universitatea "Babes-Bolyai".

Emil Boc a castigat, la alegerile din 5 iunie, un nou mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca. Acesta este al patrulea mandat castigat de Boc, in conditiile in care cel de-al doilea a fost intrerupt, in noiembrie 2009, cand a fost numit premier al Romaniei.

Declaratia de avere a primarului municipiului Cluj-Napoca a fost completata pe data de 10 iunie 2016.