Candidatul independent Dorin Florea a castigat in urma scrutinului de duminica al cincilea mandat la Primaria Targu Mures, numaratoarea paralela efectuata de PNL evidentiind o diferenta de circa 1.500 de voturi fata de principalul sau contracandidat, independentul Soos Zoltan, informeaza Agerpres.

Dorin FloreaFoto: Primaria Targu Mures

'Am candidat independent. Au fost niste alegeri care ma pun pe ganduri foarte serios. Stiti foarte bine ca eu am facut intotdeauna campanie prin ceea ce am muncit in fata oamenilor. Traim o perioada de analizat. Am vazut lectii de ura, am vazut lectii de incitare la niste lucruri care pur si simplu nu cred ca sunt normale pentru acest secol sau pentru caracteristicile unui om educat (...) Le multumesc celor care, ca intotdeauna, au fost alaturi de mine. E foarte simplu de analizat: sa faci numai un indemn la ura fara sa fi demonstrat nimic, nimic, nimic. Emotii nu am, am doar cand dau eu examenul, acum a dat populatia', a declarat Dorin Florea, dupa finalizarea numaratorii paralele.

Candidatura lui Dorin Florea a fost sustinuta de cinci formatiuni politice - Partidul National Liberal (PNL), Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR), Partidului National Democrat (PND), Partidul Social Roman (PSRO) si Partidul National Taranesc Crestin Democrat (PNTCD), in timp ce principalul sau contracandidat, Sooz Zoltan, a fost sustinut de UDMR, Partidul Civic Maghiar, Partidul Popular al Maghiarilor si o serie de organizatii neguvernamentale.