La Cluj, nici un alt candidat nu a exploatat in campanie atat de profund momentele dedicate copiilor, precum a facut-o primarul in functie Emil Boc. Poate numai candidatul UDMR, Anna Horvath, sa-l mai egaleze. Cum nu putea sa lipseasca chiar azi, de 1 iunie, dintre copii, Boc s-a prezentat la festivitatea de absolvire a elevilor de la Colegiul Pedagogic Gheorghe Lazar din Cluj Napoca, pentru ca mai apoi sa incarce pe pagina sa personala de facebook mai multe fotografii cu elevii de la liceu, dar si cu alti copii. In ultimele saptamani, Boc a avu grija sa fie prezent mai mereu in randul copiilor si nu a uitat sa le aminteasca acestora ca le va achita in continuare burse scolare.

In mare, candidatii la Primaria clujeana fie au ignorat complet Ziua Copilului, fie s-au multumit sa posteze pe paginile lor de facebook cate un mesaj neutru. Candidatul sustinut de PSD, Octavian Buzoianu, de pilda, a postat o fotografie cu cei doi fii ai sai. "Chiar daca au crescut, ii vad mereu copii. Parca mai ieri erau de-o schioapa. La multi ani de Ziua Copilului!" - a scris Buzoianu pe pagina sa de facebook. In schimb, candidatul PNL, primarul in functie Emil Boc se dovedeste mult mai abil in gestionarea mesajelor care-i implica pe copii, constient fiind de emotia pe care acestea o pot starni in randul alegatorilor.

Pe tot parcursul acestei campanii, Boc a avut grija sa-si faca aparitia la evenimentele majore care-i i-au implicat pe copii, folosindu-se din plin de calitatea sa de primar pentru a puncta pe linie electorala. Asadar, in ton cu sloganul "Clujul creste cu ce vom face", Boc a avut grija sa-si instiinteze elctoratul pe facebook, ca toti copiii cu medii anuale scolare de peste 8,50, vor primi in continuare burse de merit de la Primarie: "1 leu din 4 platiti de clujeni ca taxe locale a fost cheltuit pentru educatie", s-a laudat Boc pe Facebook. Iar mesajul sau a continuat astfel: "In majoritatea oraselor din tara, primariile acorda un anumit numar de burse, in baza unui plafon stabilit in prealabil. La Cluj-Napoca, am implementat o politica publica in materie de educatie prin care muicipalitatea acorda burse tuturor elevilor cu medii mari. Aceasta politica publica este corelata cu cea legata de transportul in comun pentru elevi: cat timp copilul are media 10 la purtare, beneficiaza de transport gratuit. Urmarim astfel sa incurajam elevii sa invete (...)".

Mesajele lui Boc de pe Facebook sunt insotite mereu si de imagini cu copii. Ca a fost vorba despre Zilele orasului, sau despre diferite campanii sociale, ori despre concursuri, Boc a fost prezent, avand grija totodata sa apara in imagini alaturi de copii. Impreuna cu echipa sa pentru Consiliul Local, cu senatorul Alin Tise care candideaza la sefia Consiliului Judetean Cluj, Emil Boc a batut la pas cartierele orasului, aproape in fiecare zi. Iar in intalnirile cu oamenii de prin parcuri, piete etc, copiii s-au aflat mereu in atentia edilului. De altfel, in mai toate imaginile pe care acesta le-a postat pe pagina sa de facebook, apar si copii, in diferite ipostaze. Recent, un reprezentant din organizatia de tineret a PSD, Raul I. a semnalat ca Emil Boc se foloseste prea mult de copii, in aceasta campanie electorala. "Cum de este permis asa ceva, nimeni nu se sesizeaza", a transmis el, nemultumit de faptul ca in plina campanie electorala, Emil Boc si-a postat mai multe imagini de la competitia "Iubesc Clujul Curat", la care au participat elevi de la peste 20 de scoli clujene. Boc s-a pozat cu copiii, i-a premiat, apoi si-a urcat imaginile pe Facebook, postand urmatorul mesaj: "(...) Copiii sunt, iata, un exemplu de implicare pentru adulti - cei mari invata de la cei mici cum sa mentinem Clujul curat! Felicitari elevilor, profesorilor si parintilor".

Anna Horvath e si ea atenta cu copiii

Candidatul UDMR, Anna Horvath ( in prezent viceprimar in functie) este si ea extrem de atenta la imaginile pe care le posteaza pe pagina personala de facebook. La intalnirile la care a participat, cu diferite grupuri sociale, sau la evenimentele dedicate tinerilor, Horvath a avut grija si ea sa se afle in preajma copiilor, imagini care ulterior au fost postate pe pagina personala de facebook. Intr-o postare recenta, ea a aratat ca a alocat sprijin financiar in valoare de 400.000 de lei in cadrul unui concurs de proiecte sociale, si ca din suma aceasta "Asociatia Copacul Vietii beneficiaza de 30.000 de lei". Asa ca Anna Horvath s-a fotografiat cu copiii implicati in activitatea Asociatiei si s-a laudat cu ea pe facebook.

NOTA: HotNews.ro publica o serie de articole despre candidatii la alegerile locale din mai multe orase, monitorizate in cadrul unui proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer.