Conducerea PSD Cluj s-a aliat cu grupul ALDE si a anuntat, oficial, ca va sustine candidatura omului de afaceri Octavian Buzoianu la primaria Cluj. Decizia PSD Cluj de a anula candidatura Aureliei Cristea se lasa cu demisii. Cristea a anuntat ca ramâne simplu membru al PSD Cluj si ca renunta la functia de presedinte al organizatiei municipale, pe motiv ca nu a fost sustinutain lupta electorala împotriva primarului Emil Boc. Cristea sustine ca decizia privind eliminarea ei din cursa a venit de la centru. Liderul Liviu Dragnea ar fi cel care nici n-a vrut sa auda de proiectul pe care l-a propus.

Aurelia Cristea si Octavian BuzoianuFoto: Hotnews

Deputatul clujean a afirmat ca din pricina imaginii pe care o are Liviu Dragnea i-a fost greu sa atraga în partid oameni noi, cu experienta profesionala.

În presa locala se specula înca de acum doua saptamâni ca independentul Octavian Buzoianu este, de fapt, candidatul surpriza al PSD Cluj. „În alianta cu ALDE am decis ca cea mai buna solutie pentru primaria clujeana este Octavian Buzoianu. Va anuntam, asadar, ca Octavian Buzoianu este singurul candidat pe care îl vom sustine, singurul care chiar poate sa-l învinga pe primarul Emil Boc, la algerile din 5 iunie”, a comentat liderul PSD Cluj, Remus Lapusan.

Anuntul lui Lapusan a venit la doua zile dupa ce presedintele executiv al organizatiei municipale, Ducu Hotima, si-a anuntat demisia din functie. Un promotor al proiectului Aureliei Cristea, Hotima a precizat ca demisioneaza pentru ca nu poate accepta maniera în care conducerea partidului a ales sa intre în alegeri cu un alt candidat.

El a aratat ca decizia anularii candidaturii Aureliei Cristea s-ar fi luat peste capul conducerii organizatiei PSD Cluj. Aurelia Cristea a iesit azi si ea în conferinta de presa si a confirmat spusele lui Hotima. Cristea sustine ca unul dintre oamenii care nu au dorit deloc ca ea sa candideze la Primarie este chiar presedintele partidului, Liviu Dragnea.

  • I-au spus ca Legea antifumat e de vina

Aurelia Cristea sustine ca oamenii din conducerea PSD au invocat un sondaj de opinie (realizat de IRES), din care reiesea ca i-a scazut mult cota privind intentia de vot a clujenilor. „Mi s-a spus ca cel mai probabil din pricina Legii antifumat am scazut în sondaje. Nu stiu daca este chiar asa, dar ce stiu sigur este ca nu am avut nici un moment sustinerea reala a conducerii partidului. Domnul Dragnea nici macar nu a dorit sa se uite peste proiectul meu”, a comentat Cristea.

În opinia sa, Liviu Dragnea i-ar fi ignorat proeictul pentru simplul fapt ca si-ar fi exprimat opinia cu privire la problemele pe care acesta le are cu justitie: „Am subliniat ca partidul va fi mereu vulnerabil, atâta timp cât domnul Dragnea nu-si rezolva problemele cu justitia. Mie mi se spune ca am probleme în sondaje. Dar sunt curioasa cum ar iesi domnul Dragnea într-un astfel de sondaj de opinie. Va marturisesc ca mie personal mi-a fost foarte greu sa conving oameni tineri, cu experienta, sa mi se alature în echipa, tocmai din pricina imaginii pe care domnul Dragnea a creat-o partidului”.

Proiectul omului de afaceri va fi sustinut si de Aurelia Cristea, în calitatea sa de membru simplu al PSD Cluj. În schimb, ea a precizat ca demisioneaza din functia de presedinte al organizatiei municipale, tocmai pentru ca a simtit ca nu a fost sprijinita, desi si-a asumat sa lupte împotriva primarului PNL, Emil Boc. „Este o demisie de onoare. Mi-am asumat un proiect care nu a fost acceptat de conducerea PSD, prin urmare nu-mi ramâne decât sa ma retrag. Ramân alaturi de PSD, sustin proiectele partidului, dar nu mai pot ramâne în functie”, s-a limitat sa spuna Cristea.