Clotilde Armand, candidatul USB la Primaria sectorului 1, a declarat pentru HotNews.ro ca doreste renumararea buletinelor de vot la sectiile unde USB nu a avut reprezentanti, deoarece aici a pierdut mai mult decat la celelalte sectii. Clotilde Armand spune ca nu vrea sa discrediteze pe nimeni, insa daca exista suspinciuni, este bine sa fie verificate, acesta fiind dreptul ei.

HotNews.roFoto: Hotnews

"USB nu a avut reprezentanti in toate sectiile de vot si nu stim daca a fost totul in regula. Daca ne uitam la statistici unde am castigat, unde am pierdut, este clar ca am pierdut mult mai mult unde nu am avut observatori. Poate fi o coincidenta. Este dificil sa dau un verdict. Nici nu vreau ca persoana publica sa arunc o indoiala, o imagine negativa asupra statului roman si asupra felului care gestioneaza alegerile. Daca spun cu o voce foarte tare nu ar fi bine pentru Romania. Eu nu as dori sa discreditez pe nimeni. Eu cred in democratie. Evident, nu vreau sa fiu nici lasa nici naiva. Noi am fost dezavantajati de faptul ca nu am avut reprezentanti in toate sectiile de votare, este vina noastra, ne-am focalizat pe alte lucruri. Faptul ca cerem renumararea voturilor mi se pare un lucru firesc, este dreptul nostru. Sunt niste informatii care ne fac sa ne punem niste intrebari", a spus aceasta.

Nicusor Dan, liderul USB, a anuntat pe Facebook ca a solicitat renumararea tuturor buletinelor de vot pentru alegerea primarului din Sectorul 1 la sectiile de votare 5, 7, 9, 13,16, 24, 27, 31, 55, 88, 111, 145, 146, 151, 152, 155, 157 si 158 aflate in circumscriptia teritoriala a Sectorului 1 Bucuresti.

"Motivul este ca intre procentajul voturilor pentru Clotilde si cel al voturilor nule, s-a inregistrat o corelatie negativa puternic semnificativa (-0.555, nivel de semnificatie 99%). Cu alte cuvinte, cu cat au fost mai multe voturi nule, cu atat mai putine pentru candidata USB la primaria Sectorului 1, Clotilde Armand", a declarat acesta.