Cererea Uniunii Salvati Bucurestiul de renumarare a buletinelor de vot din mai multe sectii din sectorul 1 a ajuns, marti, la Biroul Electoral de Circumscriptie si ar putea fi solutionata in cursul acestei zile. "A ajuns la noi, am inregistrat-o, in acest moment terminam de centralizat sectiile de votare, dupa care o sa o analizam. S-ar putea ca pe seara sa avem o solutie", a declarat pentru Agerpres presedintele Biroului Electoral al Sectorului 1, procurorul Alexandru Stoian.

Clotilde ArmandFoto: Uniunea Salvati Bucurestiul

Uniunea Salvati Bucurestiul a depus la Biroul Electoral al Sectorului 1 o cerere de renumarare a buletinelor de vot in cinci-zece sectii, invocand discrepante statistice.

Potrivit liderului formatiunii, Nicusor Dan, USB a avut initial delegati in toate sectiile de votare din sectorul 1, dar ca nu a fost vorba de membri de partid, ci de persoane care si-au oferit ajutorul. O parte dintre acestea s-au retras, inclusiv pentru a participa la concertul Maroon 5, care a avut loc duminica seara in Bucuresti. "Nu puteam sa ii mai inlocuim, pentru ca era o data limita pana la care se propuneau si au ramas niste sectii in care nu am avut pe nimeni", a precizat el.

Candidata Uniunii Salvati Bucurestiul la Primaria sectorului 1, Clotilde Armand, a castigat in sectiile de votare in care USB a avut observatori, dar a pierdut in celelalte, a precizat, luni, Nicusor Dan, intr-o postare pe facebook.