Catalin Predoiu, candidatul PNL la Primaria Capitalei care s-a clasat pe locul trei in alegeri potrivit exit poll-urilor, a venit in fata presei pentru declaratii in jurul orei 21.15 singur, fara a fi insotit de liderii partidului, Alina Gorghiu si Vasile Blaga. El a anuntat ca, daca rezultatele se vor confirma oficial luni dimineata, va demisiona de la sefia PNL Bucuresti. Intrebat daca nu trebuie sa isi asume responsabilitatea si liderii partidului pentru acest esec, Predoiu a explicat ca alegerile in Capitala sunt responsabilitatea filialei PNL Bucuresti, urmand ca cei doi sa aiba o conferinta de presa luni, cand se vor referi la rezultatele nationale ale partidului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Predoiu a decis sa astepte declaratiile lui Nicusor Dan si sa vorbeasca dupa acesta. Prima care a vorbit a fost Gabriela Firea, din curtea sediului PSD, alaturi de Liviu Dragnea, de la care a primit trei trandafiri rosii.

Predoiu a iesit singur din sediul Modrogan nr. 22 in jurul orei 20.45, unde s-au aflat printre altii si Vasile Blaga, Cezar Preda, Dan Motreanu sau Teodor Atanasiu, si a venit la sediul principal din Modrogan nr. 1 unde urma sa faca declaratii.

LIVE TEXT declaratiile:

"Nu ma voi referi la rezultatele de la nivel national. Despre acestea vor vorbi copresedintii PNL intr-o conferinta de presa maine.

Doresc sa felicit toti bucurestenii care au iesit la vot astazi si si-au exprimat dorinta politica, optiunea.

Indiferent de felul in care au votat, au demonstrat civism, responsabilitate, patriotism local si nu numai.

Doresc sa felicit pe proaspat alesul primar ales al Capitalei dna Gabriela Firea sa aiba onestitatea de a realiza proiectele.

Doresc sa il felicit si pe Nicusor Dan pentru rezultatul obtinut.

Le multumesc celor care au votat candidatii PNL, celor care ne-au ajutat cu o vorba buna, un sfat, efortul lor nu va fi in van.

Multumesc echipei mele de campanie, celor care zi si nopti intregi au stat in sediul de campanie, pe teren si au facut ce trebuiau sa faca.

Am dorit mult sa castig aceste alegeri am facut tot ce am putut omeneste posibil am stiut ca ne confruntam cu o mare dezamagire fata de partidele politice.

Faptul ca PNL eu colegii mei am inteles greselile trecutului, faptul ca am inceput o reforma in partid, pe care o asumam, pe care o vom continua, faptul ca am inteles mesajul strazii si ne dorim ca toti cetatenii Capitalei un oras mai bun.

Toate aceste impedimente si adversitati pe care le-am intampinat la inceputul campaniei si pe parcurs pot explica partial rezultatul de care nu sunt multumit si nu suntem multumiti. Acest handicap cu care am plecat la drum nu pot imepiedica legea corecta in politica de a iti asuma atat victoria cat si infrangerea.

Doresc sa informez atat colegii de partid ca inteleg sa fac un act de responsabilitate si daca maine dimineata se vor confirma rezultatele anuntate in aceasta seara imi depun mandatul de presedinte al filialei PNL Bucuresti. O fac cu fruntea sus dar cu un mare regret in suflet.

Asta nu inseamna ca imi vor abandona ideile politice si demersurile politice. Sunt convins de faptul ca nicio explicatie nu sta in picioare in fata nevoii de a coagula fortele de dreapta in fata PSD rezultatul din aceasta seara au demonstrat ca o astfel de coalizare ar fi insemnat ca Nicusor Dan era primarul Capitalei.

Trebuie sa reincepem sa dialogom si sa lucram impreuna.

Le spun tuturor multumesc, imi pare rau, data viitoate vom face mai mult, data viitoare vom izbandi."

Intrebare: De ce sunteti singur?

Predoiu: "Vorbesc doar despre alegerile din Bucuresti, maine vor avea cei do copresedinti o conferinta de presa privind rezultatele nationale. Sunt inca presedinte al filialei PNL Bucuresti si le cer colegilor din sectiile de votare ca fiecare vot conteaza pentru partid."

Intrebare: Cine a luat decizia sa nu il sustineti pe Nicusor Dan?

Predoiu: "Noi am facut o oferta cinstita, nu aici trebuie sa puneti intrebarea."

Intrebare: Cum comentati rezultatele la sectoare?

Predoiu: "Nu am datele concrete, dar daca am pierdut la sectoare, imi pastrez opinia."

Intrebare: Conducerea partidului nu trebuie sa isi asume esecul de la Capitala?

"Alegerile din Capitala au fost organizate de PNL Bucuresti, eu trebuie sa raspund in fata dvs."

Intrebare: Trebuie un congres al partidului?

"Mi-am exprimat aceasta opinie in urma cu doua-trei zile. Cred ca ce trebuie sa facem acum este sa ne concentram pe alegerile generale."

*Rezultatele pe sectoare al candidatilor PNL:

Sectorul 1:

Clotilde Armand (USB)- 31,4%

Dan Tudorache (PSD) - 30,5%

Alexandru Nazare (PNL) - 19,7%

Sectorul 2:

Mugur Toader (PSD / UNPR) - 35,7%

Dan Cristian Popescu (PNL) - 22,4%

Sectorul 3:

Robert Negoiță (PSD) - 60,3%

Cristina Pocora (PNL) - 10,3%

Sectorul 4:

Daniel Băluță (PSD) - 38,4%

Răzvan Sava (PNL) - 21,9%

Sectorul 5:

Dan Florea (PSD+UNPR) - 35,4%

Marian Vanghelie - 20,7%

Ovidiu Raețchi (PNL) - 28,1%

- cel mai bine clasat dintre liberali

Sectorul 6:

Gabriel Mutu (PSD)- 37,4%

Mihai Daneş (USB) - 21,8%

Razvan Mironescu (PNL) - 13,1%