Catalin Predoiu a sustinut intr-o conferinta de presa la sediul PNL ca drumul sau si cel al candidatului Uniunii Salvati Bucurestiul, Nicusor Dan, sunt clar despartite, dupa ce aceasta din urma a respinsa oferta facuta de PNL de a se retrage in cazul in care un sondaj l-ar da pe Predoiu candidatul cu sanse mai mari.

"In urma cu o saptamana am facut o propunere de pact politic anti psd ceea ce vad ca se contureaza este un pact politic pro-PSD, care reiese din actiunile concertate sau macar interesant armonizate ale celor doi candidati PSD si USB. Noi am facut aceasta propunere de buna credinta pentru ca nu mai vrem inca o administratie care sa opreasca dezvoltarea orasului, cu gandul la cetateni, la un vot util care este in continuare suficient sa opreasca mafia PSD.

Ceea ce vedem este iesirea celor doi candidati din campul dezbaterilor si o actiune concertata (impotriva) candidatului PNL.

Din acet moment drumurile noastre sunt clar despartite. Drumul meu este acelasi - dreapta, catre europenism, catre dezvoltarea Bucurestiului. Dansul pare ca este la stanga.

Amintim ca Predoiu i-a dat luni un ultimatum lui Nicusor Dan, pana la ora 21.00, in care sa accepte oferta de retragere in favoarea sa in cazul in care sondajul agreat de comun acord il arata pe candidatul PNL mai bine plasat.

Ulterior, luni seara, Dan a scris ca liberalii au refuzat un sondaj comun, organizat de o firma internationala, auditat de ambele partide si ca, in aceste conditii, USB va organiza un sondaj, invitandu-i pe cei de la PNL sa auditeze cercetarea sociologica.

Intrebat despre aceasta discutie privind sondajul, Predoiu a raspuns: "Pozitia domnului Dan a fost foarte clara: Facem ce sondaj vreti voi, dar eu nu ma retrag. Aceasta discutie (despre sondaje - n.r.) este o pierdere de timp."