Nicusor Dan scrie pe pagina sa de Facebook, facand referire la raportul Curtii de Conturi din decembrie 2015 despre care a scris HotNews.ro pe larg, ca firma de avocatura a socrului lui Catalin Predoiu - Zamfirescu, Racoti & Partners - are contracte de milioane de euro cu Primaria Capitalei, afirmand ca Predoiu "face rau PNL" si ca nu are ce cauta la Primaria Capitalei. In replica, Predoiu afirma ca este vorba de o "acuzatie mincinoasa", insa face referire la el personal, afirmand ca nu a fost angajat ca avocat la Primaria Generala, si nu la acuzatia facuta de Nicusor Dan care il priveste pe socrul sau.

Nicusor Dan si Catalin PredoiuFoto: Colaj foto

Mesajul lui Nicusor Dan:

"Alegatorii care nu vor ca PSD sa castige Bucurestiul trebuie sa stie ca eu nu l-am atacat niciodata pe Catalin Predoiu. El face asta de cand a intrat in campania electorala. Ultima lui acuzatie, privind o eventuala intelegere intre mine si Gabriela Firea, este o minciuna ordinara. Am spus de multe ori ca nu voi face nicio intelegere cu PSD, cel mai corupt partid din Romania. Mi-am dorit sa ajung la o forma de intelegere cu PNL, pentru a unifica voturile de Dreapta, dar Catalin Predoiu este principalul obstacol in calea oricarei colaborari.

"Candidatura lui nu este una dezinteresata. Potrivit unui raport al Curtii de Conturi, firma de avocatura a socrului lui Catalin Predoiu are contracte de milioane de euro cu Primaria Capitalei semnate in mandatul lui Sorin Oprescu, contracte care "actioneaza tocmai impotriva interesului municipiului Bucuresti", scrie Nicusor Dan pe pagina sa de Facebook.

"Domnul Predoiu ma acuza pe mine de colaborare cu PSD, cand aceeasi firma de avocatura a avut contracte cu statul in vreme ce seful guvernului era Victor Ponta. Catalin Predoiu nu are ce sa caute la Primaria Capitalei. El face rau PNL si, cat timp ramane in cursa electorala, da o sansa in plus PSD sa castige Primaria Bucuresti. Singurul candidat care nu a facut si nu va face niciodata vreo intelegere cu PSD sunt eu" incheie el.

In replica, Predoiu afirma ca este vorba de o "acuzatie mincinoasa", insa face referire la el personal, afirmand ca nu a fost angajat ca avocat la Primaria Generala, si nu la acuzatia facuta de Nicusor Dan care il priveste pe socrul sau.

"Cu referire la aceasta acuzatie mincinoasa, domnule Dan (care pretinzi simultan ca nu ma ataci) cum ca as avea interese legate de Primaria Municipiului Bucuresti, iti comunic ca nu am fost niciodata angajat ca avocat al Primariei Generale, ca nu am nicio referire cu firma despre care faci vorbire, iar pentru orice nelamuriri legate de mandatul domnului Oprescu si contractele incheiate de acesta, sa te indrepti cu intrebari si atacuri asupra domnului Oprescu, domnului Ponta si PSD, care l-au sustinut pe Oprescu. Nicusoare, incearca sa ataci PSD-ul, nu-ti va cadea limba, cel mult ceva sprijin! Schimba-ti firea!" a fost reactia lui Predoiu, transmisa marti.

Predoiu a dat un raspuns similar si inainte, in conferinta de presa.

"Este o minciuna. Este dezinformat dl Nicusor Dan, eu nu am lucrat ca avocat pentru Primaria Capitalei, mai multe nu am ce sa spun. Il trimit sa cerceteze toate registrele de avocatura din lume ca sa vada unde sunt eu avocat. Eu am un contract de colaborare cu un cabinet de avocatura care nu are legatura cu niciun membru al familiei mele. In 2012 eu am practicat individual", a spus Predoiu.

Nicusor Dan se refera in postarea sa de pe Facebook la articolul Hotnews.ro care citeaza raportul Curtii de Conturi. Acest raport din decembrie anul trecut arata ca Primaria a platit in 2014 peste 21 milioane de lei catre 11 firme de avocatura pentru servicii juridice, desi in acelasi an a platit si salarii de 1,7 milioane de lei celor 71 de angajati din cadrul Directie Juridice.

Firmele de avocatura cu care s-au incheiat contracte in baza acordului-cadru sunt, potrivit informatiilor furnizate de Primaria Capitalei: Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen; Zamfirescu, Racoti & Partners; Leaua si Asociatii; Firon Bar - Nir, Mocanu si Asociatii, Grigorescu, Stefanica si Asociatii, Asocierea Mitu si Constantinof.