Nicusor Dan, candidatul Uniunii Salvati Bucurestiul la Primaria Capitalei, a declarat marti la RFI ca joi va fi publicat un sondaj care va arata cine e cel mai bine clasat candidat al dreptei la alegerile din Capitala si nu se pune problema unui tandem cu Gabriela Firea, asa cum sustine candidatul PNL, Catalin Predoiu, fiind vorba de "o acuzatie total nefondata".

Nicusor Dan si Catalin PredoiuFoto: Colaj foto

"Domnul Predoiu a propus un sondaj si a propus ca acela dintre noi care iese pe locul doi intre noi in acest sondaj sa il sustina pe celalalt. Noi am spus ca asta inseamna o alianta, ceea ce publicul nostru in mod vadit nu doreste. In schimb, exista un public anti-PSD, care doreste sa voteze in cunostinta de cauza pe acel candidat care sta mai bine, care are cele mai mari sanse sa bata PSD-ul si pentru asta suntem de acord sa facem sondajul, adica o casa internationala de sondaje, supravegheata si de USB si de PNL, sa faca un sondaj care sa spuna bucurestenilor cine are cele mai mari sanse sa o bata pe Firea. PNL-ul nu a fost de acord cu aceasta varianta, in absenta promisiunii de retragere. Noi atunci continuam sa facem sondajul acesta, o sa-l facem azi si maine, o sa-l publicam joi si invitam sa supravegheze, sa trimita un auditor, sa vada ca sondajul este in regula", a declarat Dan.

"Noi cerem retragerea domnului Predoiu de cand a intrat in competitia asta electorala, o cerem sustinand ca nu are nici o sansa. Sunt doua publicuri: unul anti-sistem, care vine catre mine (...) si altul care ar vrea orice in afara de PSD. Acest prim public anti-PSD si PNL nu o sa voteze niciodata candidatul PNL, deci candidatul PNL nu o sa aiba niciodata suficiente voturi ca sa bata PSD-ul" a continuat el.

In ceea ce priveste acuzatia lui Predoiu privind un tandem cu candidatul PSD Gabriela Firea, Dan afirma ca este o acuzatie nefondata.

"Este o acuzatie total nefondata, am spus-o de mai multe ori, am spus-o in fata a sute de mii de oameni, ca n-o sa facem nici o alianta cu PSD, PSD este cel mai corupt partid din Romania, are un presedinte condamnat penal, a incercat de mai multe ori sa agreseze, sa diminueze puterea fortei judiciare din Romania, tocmai ca sa-si scape multi urmariti penali. Deci nu se pune problema unei aliante a noastre cu PSD-ul, nu se pune problema".