Modul cum intelegea Gabriela Firea, actualmente candidat PSD la Primaria Capitalei, sa "vanda" materiale jurnalistice unor intreprinderi de stat cand se afla la conducerea unei institutii de presa a fost readus in discutie, luni seara, de candidatul PMP la aceeasi primarie, Robert Turcescu. Acesta a prezentat, la dezbaterea electorala organizata de Romania TV, un contract pe care tot el il publicase initial in 2012 si care arata cum o companie de media condusa de Firea ar fi vandut prin contract, catre Oltchim, interviuri si reportaje in Saptamana Financiara si Financiarul.

Gabriela Firea a intervenit prin telefon in dezbaterea de la RTV, spunand ca este vorba despre informatii publice, iar contractul era unul legal.

Turcescu a publicat initial acest contract in 2012, pe propriul blog. Acum, el l-a prezentat din nou in emisiunea de la Romania TV, in momentul in care candidatii prezenti au fost rugati sa faca dezvaluiri despre contracandidatii lor.

Este vorba despre un contract semnat de Media Casa Press, compania ce edita Saptamana Financiara si Financiarul, reprezentata de Gabriela Firea in calitate de administrator, cu Oltchim SA, companie detinuta majoritar de stat.

Documentul prezentat de Turcescu mentioneaza, intre altele:

  • "valoarea contractului este de 100.000 (una suta mii) euro +TVA"
  • "obiectul contractului il constituie prestarea de servicii de publicitate si PR in cadrul publicatiilor si emisiunilor editate, produse sau reprezentate de PRESTATOR (Saptamana Financiara, Financiarul, Jurnalul National, Saptamana Financiara TV - Antena 1" pentru promovarea campaniilor initiate de BENEFICIAR"
  • documentul avea o durata de valabilitate de un an
  • Anexa referitoare la "serviciile prestate" mentioneaza, pe langa servicii de publicitate, "Interviuri/reportaje in Saptamana Financiara", "Interviuri/reportaje in Financiarul", "Productie reportaje TV (SFin TV)".