Nicusor Dan, candidatul Uniunii Salvati Bucurestiul la Primaria Generala, participa la emisiunea Jocuri de Putere, moderta de Rares Bogdan, la Realitatea TV. Principalele teme dezbatute sunt sondajul comun cu PNL si care este viziunea lui Nicusor Dan despre posibila castigare a alegerilor de catre Gabriela Firea/ Catalin Predoiu.

Nicuost Dan la Realitatea TVFoto: Captura Realitatea TV

Rares Bogdan a afirmat la inceputul emisiunii ca Cezar Preda are rumegus in cap.

Am construit o Universitate cu putini studenti, dar foarte buni si care este recunoscuta de toate Universitatile mari din lume. Salvati Bucurestiul este acelasi lucru. Este o institutie care tine locul de Prefect si de Inspectorat de Stat in Constructii, pentru ca daca aceste institutii ar functiona, nu ar mai veni lumea la USB.

Indiferent de spusele oricarui sondaj, nu il voi sustine pe Catalin Predoiu, insa eu tind sa facem un sondaj, iar domnul Predoiu a fost de acord. Azi dimineata a revenit si a zis ca nu a inteles bine, aseara cand am discutat la TVR. Nicusor Dan, despre retragerea sa in favoarea lui Predoiu. Am vrut sa facem acest sondaj, tocmai pentru ca oamenii care nu sunt hotarati sa vada cum se face acest transfer de voturi.

  • Nicusor Dan, despre o posibila castigare a alegerilor de catre Gabriela Firea: 

Doamna Firea nu a condus pana acum o institurie administrativa. Eu cred ca ea va fi, sa speram ca nu, primar, va fi condusa de lucrurile de influneta ale PSD. Vom vedea aceleasi lucru ca in mandatul Oprescu. Aceleasi preturi de 100 de ori mai mari la spatii verzi si la asfaltari. Din fericire, chiar in varianta nefericita in care Gabriela Firea castiga, USB va fi in Consiliul General si o sa avem o corespondenta sigura cu DNA.

  • Nicusor Dan, despre o posibila castigare a alegerilor de catre Catalin Predoiu: 

Asa cum il vedem, acum, tolerat pe domnul Sava, care se Plimba cu Piedone, asa vom vedea lucruri pe care domnul Predoiu va spune ca sunt in regula.

  • Nicusor Dan, despre retragerea sa in favoarea lui Predoiu:

Nu se pune problema de asa ceva. Am declarat asta de luni de zile, am declarat ieri cu subiect si predicat la TVR. Nu ma voi retrage in nicio conditie in fata lui Catalin Predoiu.

Domnul Predoiu a propus la Antena 3, in urma cu o saptamana, candidatilor de dreapta slab clasati sa il sprijine pe primul. Atat eu cat si domnul Barbu am refuzat oferta. Am spus foarte limpede ca votantii mei sunt oameni care s-au saturat, atat de PSD, cat si de PNL, s-au saturat de toate cele sapte blaturi comune, in Bucuresti intre PSD si PNL.

PNL nu a avut de la inceput nicio sansa sa castige aceste alegeri locale in Bucuresti. Ei au avut doua variante: Varianta pentru Bucuresti, in care sa spuna "Ne recunoastem vinovatia acestor ultimi ani de guvernare, in Bucuresti si sprijinim un om din afara partidului nostru, care a dovedit ca poate sa schimbe modul in care administreaza Bucurestiul. Asta e prima varianta, dar ei au mers pe varianta meschina. Au spus "Nu cumva, daca noi facem asta, USB-ul, creste cu 15% la consilieri si noi scadem?" Mai bine au incercat cu Maria Munteanu.

  • Nicusor Dan, despre candidatii propusi inital de PNL

Cu Maria Munteanu si Cristian Busoi puteau sa vada ca fiecare din candidatii astia, nu cresteau peste un anumit procent, tocmai pentru ca exista categoria asta de oameni care spune "Nu va vom vota pe voi".