Moderatoarea Denise Rifai de la Realitatea TV l-a intrebat luni pe Robert Turcescu, candidatul PMP la Primaria Capitalei, de ce nu da si pastrav si da doar ton, facand astfel o gluma pe seama sloganului acestuia.

Denise Rifai, in emisiune cu Robert TurcescuFoto: Captura YouTube

"Sa trecem la slogan: "Sa dam tonul!". Sa va intreb de ce nu dati pastrav si doar ton?" a incercat Rifai sa il "prinda" pe Turcescu, fara sa zambeasca. Acesta insa a luat intrebarea in serios si a incercat o explicatie a sloganului sau.

"Am vrut sa arat ca nu sunt individ care intra in costumul de primar si apoi nu mai stie ce se intampla. Nu o sa renunt la pasiunile mele. Mie imi place si sa cant, imi place sa fac jogging. Asa cum stiti, ma intalnesc cu Cosmin Gusa (care controleaza postul Realitatea - n.r.) si cu alti jurnalisti la alergat in Herastrau", a raspuns Turcescu.

Intrebarea lui Rifai de la emisiunea electorala "Ora primarului" a amintit de deja celebrele sale gafe sau ciocniri cu alti candidati, asa cum a fost cea cu Laura Chiriac (candidatul ALDE la Sectorul 1) sau cu Alexandru Nazare (candidatul PNL la sectorul 1).

Rifai a intrebat-o pe Laura Chiriac: "Cum o sa va intretineti, cu mainile curate, cu un buget de sute de milioane pe mana, dintr-un salariu de 5.000 de lei, din care nu va puteti lua mai mult de o pereche de sandale de calitate?"

Aceasta intrebare l-a determinat pe Dan Stefanel Marin, candidatul PMP la Sectorul 4, sa ii aduca in emisiune o punga cu o pereche de sandale. Rifai nu a desfacut cadoul primit.

O alta intrebare din acel interviu "cu scantei" s-a referit la cum incap autobuzele pe strazile inguste: "Cum patrunde autobuzul, care este mai lat, pe strazile inguste. Veti folosi probabil microbuze. Dar cate locuri sunt intr-un microbuz? Cum merge autobuzul pe alee?"

Si pe Alexandru Nazare l-a intrebat Denise Rifai ce inseamna sloganul sau: "Eu cu tine suntem unul. Eu inteleg ca sunteti necasatorit, dar chiar asa cu tot sectorul, pe rand, separat? Suna a impreunare. Va impreunati cu tot sectorul?"

Pe Nazare, Rifai l-a intrebat insistent "ce este un document" asteptand definitia din administratia publica.

O intrebare incuietoare i-a adresat aceasta si lui Nicusor Dan: pe ce traseu circula tramvaiul 101? Dan nu a stiut sa spuna ca nu exista tramvaiul 101, iar Rifai i-a explicat ca tramvaiele sunt numerotate de la 1 la 60.